A Houston Rockets megvált az egyik sztárjátékosától

Horizontal
A legutóbbi kiírásban hozta a tőle elvárt szintet, meccsenként 27,2 pontot, 7,9 lepattanót és 7 gólpasszt ért el átlagban
Vágólapra másolva!
A 32 éves, kilencszeres All Star-válogatott tavaly szerződött Houstonba azután, hogy 11 szezont töltött az Oklahoma City Thundernél.

Az észak-amerikai profiligában (NBA) szereplő Houston Rockets megvált egyik legjobbjától, Russel Westbrooktól, akit elcserélt a Washington Wizardsszal.

A 2016/17-es bajnoki szezon legértékesebb játékosának választott irányító egy szezon után távozik a texasi gárdától,

amely a Wizardstól John Wallt és egy első körös választási jogot kapott érte cserébe egy későbbi játékosbörzén (draft)

A 32 éves, kilencszeres All Star-válogatott Westbrook tavaly szerződött Houstonba azután, hogy 11 szezont töltött az Oklahoma City Thundernél. A legutóbbi kiírásban hozta a tőle elvárt szintet, meccsenként 27,2 pontot, 7,9 lepattanót és 7 gólpasszt ért el átlagban, s a rájátszásban a Nyugati főcsoport elődöntőjéig menetelt az együttesével.

A legutóbbi kiírásban hozta a tőle elvárt szintet, meccsenként 27,2 pontot, 7,9 lepattanót és 7 gólpasszt ért el átlagban Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

A szezont követően komoly átalakulás kezdődött a Rocketsnél, a vezetőedző, Mike D'Antoni és a főigazgató is távozott, a két sztár, Westbrook és James Harden pedig - sajtóhírek szerint - kérte a klubvezetést, hogy cseréljék el őket.

A csereügylet másik érintettje, a 30 éves Wall is kiemelkedő kosaras, ötszörös All Star-válogatott.

A 2010-ben indult NBA-karrierje során eddig átlagban 19 pontot és 9,2 gólpasszt produkált mérkőzésenként

, ugyanakkor 2019 januárja óta több súlyos sérülés miatt egyetlen percet sem játszott.