Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB II 22. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén a Vasas 3-2-re kikapott a Békéscsabától az Illovszky Rudolf Stadionban.

Az angyalföldiek számára jól indult a meccs, már a 12. percben megszerezték a vezetést Radó András révén. Pátkai Máték kiugratása után az előző szezon NB I-es gólkirálya kilépett ziccerben, és Uram János mellett a kapuba lőtt.

A folytatásban a Vasas több gólt is lőhetett volna, de nem tudta kihasználni a helyzeteit, a lefújás előtt pedig Lukács Raymond közeli perdítésével egyenlített a Békéscsaba.

A fordulás után ismét a Vasasnak voltak helyzetei, de a Békéscsaba lőtt gólt a 71. percben. A csereként beálló Paudits sarkazós átadása után Mészáros Márk került helyzetbe, és 11 méterről a kapu jobb oldalába lőtt. Sokáig azonban nem örülhettek a vezetésnek a békéscsabaiak, ugyanis a három perccel később egyenlített a Vasas. Hinora balról belőtt labdáját Pátkai lőtte kapura nyolc méterről, Uram elsőre védeni tudott, de a kipattanóra érkező Feczesin Róbert közelről a kapuba lőtt.

Ezt követően a Vasas elkezdett nyomni a harmadik gólért, de ismét a Békéscsaba szerzett vezetést. A nyolcvanadik percben Gránicz Patrik 14 méteres tekerése kipattant a keresztlécről, az érkező Szabó Péter pedig hat méterről a bal felső sarokba fejelt.

A 87. percben egyenlíthetett volna a Vasas. A Mezőkövesdtől igazolt Pekár László játszotta magát tisztára, majd 13 méterről lőtt, Uram azonban szögletre bokszolta a labdát. A hajrában a Vasasnak már nem voltak újabb helyzetei, így a Békéscsaba megnyerte a meccset, az angyalföldi csapatnak pedig megszakadt a tízmeccses veretlenségi sorozata.

A Békéscsabától érkező vezetőedző, Schindler Szabolcs az elmúlt tíz bajnoki mérkőzéséből kilencet megnyert a Vasassal.

Az élmezőny: 1. Debrecen 48 pont, 2. Budaörs 39, 3. Pécsi MFC 39, 4. Vasas 39, 5. Gyirmót 36.