A magyar válogatott Nagy Ádám nagy célokkal vág neki a 2021-es évnek

Nagy Ádám magyar válogatott
Hungary's midfielder Adam Nagy plays the ball during the UEFA Nations League football match between Hungary and Russia on September 6, 2020 at the Puskaas Arena in Budapest, Hungary. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Nagy Ádám, a Bristol City magyar válogatott labdarúgója szerint rossz év volt a 2020-as, hiszen sokak életét megnehezítette a koronavírus, így az övét is, ráadásul a szezon elején nem számítottak rá a klubjában, ám mindezek ellenére mégis szerencsésnek tartja magát.

A középpályás az M1 aktuális csatornának felidézte: a szezon elején még az is előfordult, hogy klubjában a meccskeretbe sem nevezték. Két és fél hónappal ezelőtt azonban megkapta a játéklehetőséget, amellyel élni tudott, és azóta stabil helye van a kezdőcsapatban.

- mondta. Hozzátette: szerinte "semmi ciki" nincs abban, hogy az edzőnek más volt az elképzelése, és abban nem feltétlenül vele számolt.

Nagy Ádám a magyar válogatott alapembere volt az idei sikerekkel teli esztendőben is Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

"Arra meg itt voltam én, hogy meggyőzzem ennek az ellenkezőjéről.

A törökök ellen megnyert válogatott meccs óta végig pályán voltam a klubomban, amellyel háromnaponta játszottunk.

Van futás, van meló, van intenzitás, így ennek az időszaknak a vége már fárasztó volt, a karácsony előtt kapott két-három napos szünet tényleg úgy hiányzott, mint egy falat kenyér" - közölte.

Nagy Ádám a bajnokságban november 3-án, a Championship 10. fordulójában lépett pályára először a szezonban, azt követően viszont együttese mind a 11 bajnoki összecsapásán kezdőként kapott lehetőséget. A Bristol City 20 fordulót követően 30 ponttal a kilencedik helyen áll, utolsó három mérkőzésén pont nélkül maradt.

- fogalmazott a játékos.
Nagy Ádám bristoli szerződése 2022 nyaráig érvényes. A középpályás kifejtette: neki nem áll szándékában klubot váltani, most télen pedig egyenesen elképzelhetetlennek tartja, hogy új csapathoz kerül.

"Mivel jövő nyáron a válogatott Európa-bajnokságon szerepel, a legbölcsebb dolog, amit most tehetek, ha addig Bristolban maradok, és csak a kontinensbajnokság után ülök le a menedzseremmel arról egyeztetni, hogy milyen lehetőségek adódtak számomra a folytatásra. De remélem, hogy azért is leszek nagyon nehéz helyzetben, mert időközben a Bristol Cityvel feljutunk a Premier League-be" - mondta.

Nagy Ádám november óta alapembernek számít a Bristol Cityben Forrás: bcfc.co.uk/

A 44-szeres válogatott a 2020-as esztendő összegzésével kapcsolatban hangsúlyozta: fura év volt, de ezzel szerinte minden futballista így van. Kiemelte: számára mégis akadtak benne szép pillanatok, utalt az Eb-re való kijutásra, valamint a kiváló szereplésre a Nemzetek Ligájában, ahol feljutottak a legmagasabb osztályba.

"Összességében számomra ez egy olyan év volt, amely során előre tudtam lépni azon a képzeletbeli létrán, ahol számomra a következő lépcsőfokot ismét egy élvonalbeli topbajnokság jelenti" - nyilatkozta Nagy Ádám, aki 2016-tól három idényen át az olasz élvonalban szereplő Bologna légiósa volt.

Jövőre magának sikeres és sérülésmentes évet kívánt, valamint azt, hogy az Eb-n a tisztes helytállásnál többet érjen el a társrendezőként pályára lépő magyar együttes, míg klubjával szerezzék meg a playoff-helyek egyikét, és jussanak fel az angol élvonalba.

"Az Eb kapcsán nyilván a legtöbb szakember és szurkoló a tisztes helytállásra gondol, hiszen az egyik, de talán a legnehezebb csoportba kerültünk. De például az előző Eb-n is sikerült felülmúlni a várakozásokat, a portugálokkal kifejezetten remek mérkőzést játszottunk, míg a mostani selejtezősorozatban le tudtuk győzni a világbajnoki ezüstérmes horvátokat.

Ami a klubomat illeti, mérhetetlen öröm töltene el, ha sikerülne a feljutás a Premier League-be, mert az egy csoda lenne. Ebben az esetben azt érezhetném, hogy jó helyen vagyok, sínen van a karrierem, kis túlzással" - mondta Nagy Ádám.