Látni kell Cristiano Ronaldo arcát, amikor kiderült, hogy nem ő nyerte a FIFA díját

fbl award celebrity ceremony TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL SPORTS AWARD VIDEO-CONFERENCE
(From L) FIFA President Gianni Infantino appears on a screen next to The Best FIFA Men's player award nominees Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo, Bayern Munchen's Polish forward Robert Lewandowski and Barcelona's Argentine forward Lionel Messi during The Best FIFA Football Awards 2020 ceremony, at the FIFA headquarters in Zurich, on December 17, 2020. (Photo by VALERIANO DI DOMENICO / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Csütörtökön derült ki, hogy Robert Lewandowski kapta a Nemzetközi Labdrúgó Szövetség (FIFA) The Best, azaz az év játékosa díját. A vírushelyzet miatt csak online lehetett levezényelni a díjátadót, de a dobogósok arcát így is látni lehetett.

A 32 éves támadó az előző szezonban 47 mérkőzésen 55 gólt szerzett és nyert öt trófeát a Bayern Münchennel, pályafutása során először érdemelte ki az elismerést. A végeredmény a szurkolók szavazatai mellett a szövetségi kapitányok, válogatottak csapatkapitányai és újságírók voksai alapján alakult ki.

Lewandowski mellett a hatszoros győztes argentin Lionel Messi (FC Barcelona), valamint legjobbnak ötször megválasztott portugál Cristiano Ronaldo (Juventus) szerepelt a szűkített listán. A lengyel 52 ponttal nyert, CR lett a második 38, Messi a harmadik 35 ponttal.

Ronaldót nem hozza lázba, ha más győzelméhez kell asszisztálnia Forrás: --

Az is kiderült, hogy a válogatottak csapatkapitányai kikre szavaztak. A győztes Lewnadowskinál Thiago, Neymar, De Bruyne, Ronaldónál Lewandowski, Messi, Mbappé, Messinél Neymar, Mbappé és Lewandowski lett a sorrend, így az erkölcsi győztes Cristiano Ronaldo lett, miután ő mindkét dobogós társára adott szavazatot.