Vágólapra másolva!
Egy évvel korábban az Arsenal labdarúgócsapata menesztette edzőjét, Unai Emeryt a rossz eredmények és a mutatott játék miatt. A londoni klub azóta még nagyobb mélyponton van, a bajnokságban csak a 14. helyen áll, és általában ötlettelen, kilátástalan produkciót nyújt. A spanyol tréner 2020 nyarán a Villarreal edzője lett, és csapatával jelenleg a spanyol bajnokság harmadik helyén áll, megelőzve a Real Madridot és a Barcelonát. Vajon tényleg jó döntés volt elküldeni?

Unai Emery 2018 májusában vette át a korábban szebb napokat is megélt Arsenal irányítását. Sokan talán azt várták tőle, hogy előbb-utóbb újra nagy sikerekre vezetheti a klubot, esélyes lesz az angol bajnoki címért folytatott harcban, és a Bajnokok Ligájának is állandó résztvevőjeként lehet majd számolni vele.

A 2018-2019-es bajnoki szezonban - amely az egyetlen teljes idénye lett a londoniak kispadján - nem szerepelt rosszul az együttessel. A Premier League megnyerésére nem volt esélye, de

az ötödik helyet elérte a csapattal, amelyet az Európa-ligában pedig a döntőig juttatott,

ahol a Chelsea-vel szemben alulmaradt. Első szezonhoz képest jó eredménynek számít egy PL-ötödik helyezés és egy El-ezüst, főleg annak fényében, hogy a menesztése óta hová jutott és hol tart az Arsenal.

Távozását követően először néhány mérkőzés erejéig, ideiglenesen Fredrik Ljungberg, majd 2019 decemberétől Mikel Arteta vette át a kispadot, és nem igazán lehet azt mondani, hogy sikerült volna szintet lépni. A csapat az előző idényt a nyolcadik helyen zárta, viszont legalább elhódított egy trófeát, megnyerte az F.A. kupát, így Arteta megkapta a bizalmat a következő évadra is. A gondok az új szezon kezdete után sokasodtak. A bajnok Liverpool legyőzésével az angol szuperkupát ugyan megnyerte az Arsenal, viszont ahogy követték egymást a ligameccsek, egyre rosszabb formába került a csapat, a mutatott játék pedig főleg messze állt attól, amit ennél a klubnál elvárnak.

A londoni csapat jelenleg 10 forduló után a 14. helyen áll, mérkőzései felét elveszítette, de még mindig Arteta a menedzser.

Kérdés, meddig tart a türelem. Mikor Emeryt egy évvel ezelőtt elküldték, a csapat a 8. pozíciót foglalta el a tabellán.

Unai Emeryt azóta lehet, hogy visszasírják az Arsenal szurkolói Forrás: AFP/Jack Guez

A korábban a Sevillával háromszor Európa-liga-győztes, a PSG-vel francia bajnok tréner 2020 nyarán újra munkába állt, a La Ligában szereplő Villarreal együttesének kispadját foglalta el. Az eredmények egyelőre őt igazolják,

a sárgamezes csapat a Real Madridot és a Barcelonát is megelőzve egyelőre dobogós.

Vajon Emery kaphatott volna több türelmet és időt, és nem kellett volna ilyen hamar elküldeni az Arsenaltól? Még az is lehet, hogy Artetával feljavul a csapat és jó eredménnyel zárja a szezont. Ez is megtörténhet, de az eddigiek alapján erre úgy tűnik, kevés esély van.