Vágólapra másolva!
Nem rendezik meg szerdán a Norvégia-Izrael barátságos labdarúgó-mérkőzést a koronavírus-járvány veszélye miatt. Egy másik északi ország, Svédország labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya is elkapta a fertőzést, így Janne Andersson nem ülhet a kispadon a Dánia elleni találkozón.

Az északi ország közegészségügyi hatósága korábban engedélyt adott a találkozó lebonyolítására, szerdán viszont már azt ajánlotta, hogy töröljék az összecsapást.

A norvég és az izraeli válogatott 18 órától mérkőzött volna meg az oslói Ullevaal Stadionban.

Mindkét csapat érdekelt volt a jövő évre halasztott Európa-bajnokság pótselejtezőjében, de a norvégok a szerbekkel, az izraeliek pedig a skótokkal szemben alulmaradtak október 8-án.

Előbbiek otthon kaptak ki hosszabbításban 2-1-re, utóbbiak pedig tizenegyesekkel estek ki vendégként.

Erling Haaland (piros mezben) és a norvég válogatott nem lép pályára Izrael ellen Forrás: AFP/Orn E. Borgen

Szerdán számos barátságos mérkőzést rendeznek, köztük olyan nagy érdeklődésre számot tartó párharcokat, mint a holland-spanyol, a német-cseh, a dán-svéd, a belga-svájci vagy a török-horvát.

A dán-svéd mérkőzés kapcsán új fejlemény, hogy a svéd válogatott szövetségi kapitánya, Janne Anderson is megfertőződött a koronavírussal.

Az 58 éves szakember múlt hét vége óta otthoni karanténban tartózkodik, mert közvetlen családtagjai közül valakinél már kimutatták a koronavírust. Andersson "aránylag jól érzi magát", és továbbra is elszigetelten otthonában marad.

Janne Andesrson ezúttal nem lehet ott a kispadnál Forrás: PHOTOSPORT via AFP/JAVIER GARCIA MARTINO/MEXSPORT/PHOTOSPORT/Javier Garcia Martino/Mexsport/P

Koppenhágában Peter Wettergren másodedző, valamint a 27 éves mainzi légiós, Robin Quaison helyettesíti majd a szövetségi kapitányt. Anderssonnak ki kell hagynia csapata két Nemzetek Ligája-találkozóját is, a svédek szombaton a horvátokkal, kedden a franciákkal találkoznak.