Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szoboszlait nem engedi el a Salzburg a magyar válogatott sorsdöntő meccsére

Horizontal FOOTBALL
Hungary's midfielder Dominik Szoboszlai (front) is fouled by Russia's midfielder Roman Zobnin during the UEFA Nations League football match between Hungary and Russia on September 6, 2020 at the Puskaas Arena in Budapest, Hungary. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
A Red Bull Salzburg három labdarúgója megfertőződött a koronavírussal, ezért a keret minden tagja karanténba került, és a klub honlapja szerint egyik játékosukat sem engedik el hazája válogatottjához, vagyis Szoboszlai Dominik is lemarad a magyarok csütörtöki Európa-bajnoki pótselejtezőjéről.

Az osztrák klub honlapjának vasárnapi közleménye szerint az izraeli Makkabi Tel-Aviv ellen 3-1-re megnyert szerdai Bajnokok Ligája-selejtező után minden játékost teszteltek, és közülük háromnál mutatták ki a fertőzést, de nem nevesítették őket.

Az nso.hu értesülése szerint szerint

Szoboszlai nincs a fertőzöttek között.

A három érintett nem hagyhatja el a karantént, és a többiek is csak akkor mozdulhatnak ki a lakóhelyükről, ha edzésre vagy mérkőzésre mennek, és az eddiginél is gyakrabban tesztelik majd őket. Ennek értelmében a vasárnap 14.30-kor kezdődő, TSV Hartberg elleni bajnoki mérkőzés nem marad el.

A válogatott játékosok behívóit viszont törölni kell a következő két hétben, ennek értelmében Szoboszlai Dominik nem játszhatna a bolgárok elleni, csütörtöki Eb-pótselejtezőn.

A magyarok előbb csütörtökön Bulgária vendégeként Szófiában játszanak Európa-bajnoki pótselejtezőt, majd azt követően három, illetve hat nappal Szerbia és Oroszország fővárosában lépnek pályára a Nemzetek Ligája B divíziójának harmadik és negyedik fordulójában. A keret vasárnap kezdi meg felkészülését a találkozókra.

Mindent egy helyen az Eb-ről