Vágólapra másolva!
Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke a Bajnokok Ligája csoportkörének rajtját megelőzően adott interjút Menczer Tamásnak, a korábbi televíziós sportújságírónak, aki jelenleg a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára. A klubelnök beszélt beteljesült és még megvalósításra váró álmairól, és persze a futballcsapatra váró Bajnokok Ligája-mérkőzésekről is.

2011-ben, klubelnökké választását követően ugyancsak Menczer Tamás készítette az első interjút Kubatov Gáborral, így érdekes visszatekinteni az akkor elhangzottakra. Például arra, hogy Szergej Rebrovval már közösen nézték, ahogy a Videoton Európa-liga-mérkőzéseket játszik a Groupama Arénában, és az ukrán szakvezetőnek arra a kérdésre, hogy fáj-e látni, ahogy a legnagyobb hazai rivális a nemzetközi porondon szerepel, Kubatov kertelés nélkül válaszolt igennel.

"Én nem tudok úgy dolgozni, hogy ne mindig a csúcsra vágyjak, és már akkor (a megválasztása napján - a szerk.) is a Bajnokok Ligája dallama járt a fülemben, hogy én szeretnék egyszer oda eljönni. Akkor és most is ez a cél lebegett a szemem előtt. Sőt vannak még merészebb álmaim is, de azok majd lehet, hogy később jönnek el" – mondta Kubatov Gábor.

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke Fotó: Hirling Bálint - Origo

Ami a klub előtt álló Bajnokok Ligája-szereplést illeti, ami éppen ma este kezdődik az FC Barcelona otthonában, Kubatov Gábor cseppet sem mutatkozik megilletődöttnek, miközben elismeri, hogy a 32 csapatos főtáblán a Ferencvárosnak a legkisebb a költségvetése.

"A közvetlenül előttünk álló csapatnak is dupla annyi pénze, vagy forrása van, mint nekünk. Mégis azt gondolom, hogy ha azzal a csapattal össze kéne vetni magunkat, akkor azokat megvernénk" – mondja a klubelnök, külön is kiemelve az ukrán Dinamo Kijevet (a Barca és a Juventus mellett a Fradi harmadik BL-csoportellenfelét), mint a harmadik legkisebb költségvetésű csapatot. "Pontosan tudjuk, hogy a Ferencváros anyagi lehetőségei nem mérhetőek (a kijeviekéhez), de mégis azért a meccshez úgy fogunk hozzáállni, hogy a Dinamo Kijevet azért jó lenne elkapni."

"Van egy mondás, hogy vagy nyerek, vagy tanulok. hát Itt mind a kettőre van lehetőség. (...) Egy csomó dolgot tudunk tanulni még, és ez ránk is fér, mert mindig van följebb, mindig van följebb, még egy 31-szeres bajnoknak is mindig van mit tanulni" – mondta Kubatov Gábor a csapat előtt álló hat Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésről.

A pályán elért sikerek mellett elnökként arra is büszke, hogy a Fradi egy transzperensen, átláthatóan, jól működő klubbá vált, amelyet az elmúlt tíz évben semmilyen vád nem érhetett a gazdálkodásával kapcsolatban, miközben felépült a Groupama Aréna, épült edzőközpont, és persze játékoskat vett és adott el a klub.

A következő tíz év legfontosabb tervének azt nevezte meg Kubatov Gábor, hogy minél több gyereket tudjon nevelni a Ferencváros.