Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Az AC Milan, a Tottenham és a Villarreal is a Bajnokok Ligája első körében csúfos vereséget szenvedő Real Madrid kölcsönjátékosainak remek játékával tudtak nyerni az Európa-liga késő esti mérkőzésein.

A H csoport rangadójának indult a Celtic-Milan összecsapás, végül sima vendégsikert hozott a találkozó. Stefano Pioli együttese 3-1-es sikert aratott úgy, hogy a milánóiak egyik gólját sem a 66. percben lecserélt Zlatan Ibrahimovic szerezte.

A másodikat két, egyaránt a Real Madriddal szóba hozható futballista hozta össze. A korábban a spanyol fővárosban is megforduló Theo Hernández átadásából a Milannál még mindig madridi kölcsönjátékosként szereplő Brahim Díaz tudott eredményes lenni.

Az I csoportban a Villarreal igazi gólfesztivált rendezve győzte le 5-3-ra a török Sivassport. A mérkőzés első gólját a 19 éves Take Kubo lőtte, aki Brahimoz hasonlóan szintén a madridi klub kötelékébe tartozik. A fiatal japán tehetség pár perccel gólja után egy asszisztot is kiosztott a később büntetőt hibázó Carlos Baccának.

A Sivasspor a 64. percben még 3-3-as döntetlenre állt, majd jött a csereként beállt Paco Alcácer, aki két góljával eldöntötte a találkozót Unai Emery együttese javára.

Paco Alcácer csereként beállva rúgott két gólt Forrás: AFP/Jose Jordan

A J csoportban a José Mourinho vezette Tottenham nem adott esélyt az osztrák LASK Linznek. A 3-0-s győzelemből a szintén "Real-tulajdonú" Gareth Bale egy öngól előkészítésével vette ki a részét.

A londoniakhoz hasonlóan szintén a 21:00-s sávban pályára lépő Leicester City is 3-0-ra verte az ukrán Zorját. A gólokat három fiatal játékos, James Maddison, Harvey Barnes és Kelechi Iheanacho szerezte.

A játéknap korábbi mérkőzésein a Rangers félpályás gólt szerzett, a Napoli nagy meglepetésre kikapott az AZ Alkmaartól, a PSV-nek pedig a világbajnok Mario Götze találata is kevés volt a spanyol újonc Granada ellen.

Európa-liga, csoportkör, 1. forduló:
G csoport:
SC Braga (portugál)-AEK Athén (görög) 3-0 (1-0)
Leicester City (angol)-Zorja Luhanszk (ukrán) 3-0 (2-0)
H csoport:
Sparta Praha (cseh)-Lille OSC (francia) 1-4 (0-1)
Celtic FC (skót)-AC Milan (olasz) 1-3 (0-2)
I csoport:
Makkabi Tel-Aviv (izraeli) - Qarabag FK (azeri) 1-0 (1-0)
Villarreal (spanyol)-Sivasspor (török) 5-3 (2-2)
J csoport:
Tottenham Hotspur (angol)-LASK Linz (osztrák) 3-0 (2-0)
PFC Ludogorec (bolgár)-Royal Antwerp (belga) 1-2 (0-0)
K csoport:
Wolfsberger AC (osztrák)-CSZKA Moszkva (orosz) 1-1 (1-1)
Dinamo Zagreb (horvát)-Feyenoord (holland) 0-0
L csoport:
Slovan Liberec (cseh)-KAA Gent (belga) 1-0 (1-0)
TSG 1899 Hoffenheim (német)-Crvena zvezda (szerb) 2-0 (0-0)

Mindent egy helyen az Eb-ről