Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A címvédő Juventus labdarúgócsapata 3-0-s eredménnyel kapta meg a Napoli ellen október 4-én elmaradt bajnoki mérkőzést, ráadásul a nápolyiaktól egy pontot levontak - tette közzé határozatát szerdán a Serie A fegyelmi testülete.

A nápolyiak azért nem utaztak el Torinóba, mert a helyi egészségügyi hatóságok utasítására karanténba került az egész csapat, mivel két játékosa - Piotr Zielinski és Eljif Elmas -, valamint egy munkatársa megfertőződött a koronavírussal a Genoa elleni mérkőzés után.

Ezt követően a Juventus is bejelentette, hogy két koronavírusos megbetegedést regisztráltak a klubnál, de mivel a fertőzött személyek nem játékosok, és nem is a szakmai vagy az orvosi stáb tagjai, jelezték, hogy készen állnak a pályára lépésre.

A Juventus játékosai a pályán várték a Napoli futballistáit Forrás: AFP/Vincenzo Pinto

A Serie A koronavírus-protokollja megegyezik az európai szövetség vonatkozó szabályaival, tehát ha egy csapatnak van legalább 13 bevethető játékosa, köztük legalább egy kapus, akkor a meccset le kell játszani. A Juventus nem fogadta el a mérkőzés elhalasztását, és azt szerette volna, hogy a nápolyiak is pályára lépjenek.

De mivel ez nem történt meg, a torinóiak 3-0-s gólkülönbséggel megkapták a győzelemért járó három pontot, míg a nápolyiaktól a vereség mellett még egy pontot is levontak, mivel nem tartották magukat a COVID-protokollhoz.

A Napoli arra a szabályra hivatkozott, amely kimondja: a helyi hatóságok rendelkezései felmentést adhatnak a mérkőzés lejátszásának kötelezettsége alól.

Kérelmét azonban a liga elutasította.

Mindent egy helyen az Eb-ről