Szoboszlai Dominik versenyben a legjobb fiatal focista díjáért

SZOBOSZLAI Dominik
Sivas, 2020. szeptember 3. Szoboszlai Dominik ünnepli gólját a labdarúgó Nemzetek Ligája első fordulójában játszott Törökország – Magyarország mérkőzésen a törökországi Sivasban 2020. szeptember 3-án. A magyar válogatott 1-0-ra győzött. MTI/AP
Vágólapra másolva!
Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg magyar válogatott középpályása is jelölt a Golden Boy-díjra, amelyet minden évben a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgó kap. Az olasz Tuttosport által 2003-ban alapított díjra első körben 100 jelölt volt, majd 80, később 60, kedden pedig a szűkített 40-es listát is közzétették.

Az elismerésről negyven futballszakíró dönt, mindegyikük öt játékosra adhatja le szavazatát, a futballisták 10, 7, 5, 3 és 1 pontot kapnak. A Tuttosport a honlapján tette közzé a legjobb fiatal labdarúgók névsorát - rájuk a szurkolók is voksolhatnak.

A listán a 19 éves Szoboszlai mellett olyan játékosok találhatóak, mint korábbi csapattársa, az azóta a Borussia Dortmundot erősítő Erling Haaland, a szintén dortmundi Jadon Sancho, a Bayern Münchent erősítő Alphonso Davies, vagy az FC Barcelona szélsője, Ansu Fati. Jelölt még a Manchester United játékosa, Mason Greenwood és a két realos brazil, Vinícius és Rodrygo is. A listáról minden hónapban húsz név kerül le, a legjobb húsz mezőnye így októberre alakul ki.

A jelöltek:

A Golden Boy-díjat korábban olyan futballisták nyerték el, mint Lionel Messi (2003), Wayne Rooney (2004), Mario Götze (2011), vagy Kylian Mbappé (2017), a címvédő pedig az Atlético Madrid sztárja, Joao Felix.