Vágólapra másolva!
Az NB II (Merkantil Bank Liga) 10. fordulójában a Vasas 2-0-ra kikapott a Gyirmót FC Győr otthonában. Az angyalföldiek az első félidőben büntetőt hibáztak.

Öt nyeretlen bajnoki után utazott a fővárosi csapat a fordulót a harmadik helyen kezdő Gyirmóthoz, abban a reményben, hogy a Bene Ferenc helyére még a hónap elején kinevezett Schindler Szabolcs megszerezheti első győzelmét a Vasas kispadján.

Az első félidő azonban borzasztóan alakult a vendégek számára. A 12. percben Varga Barnabás egy szöglet után közvetlen közelről talált Jova Levente kapujába. Négy perccel később pedig megint a Budaörs ellen is két gólt szerző támadó volt eredményes, ezúttal egy szép fejessel növelte kettőre a hazaiak előnyét.

A Vasasban hiába kapott már szerepet a héten igazolt Pátkai Máté is, az angyalföldiek nem tudták felvenni a mérkőzés ritmusát, ha pedig mégis eljutottak a hazai kapuig, akkor rendre borzasztó döntéseket hoztak. Ebben a korábbi NB II-es gólkirály, Birtalan Botond járt az élen, aki előbb négy méterről szó szerint kirúgta a labdát a stadionból, majd a 29. percben egy büntetőt is kihagyott: az élete első NB II-es meccsén a kapuban álló Hársfalvi remekül találta el, hogy a bal alsó sarkot választja a csatár.

A második félidőre már nem jött ki Birtalan, ahogy Vernes Richárd sem, helyettük Radó András és Szatmári Lóránd érkezett, de ez sem segített a Vasason. Újabb ziccerek maradtak ki a gyirmóti kapu előtt (Litauszki az öt és feles sarkáról leadott lövése után bedobással jöhettek a hazaiak), miközben a másik oldalon Heffler az oldalhálót találta el.

A Vasas játékábó hiányzott az ötlet, ahogy a veszély is, ezt pedig már a fővárosiakat elkísérő szurkolók is nehezen viselték. Hiába rúgott közel egy tucat szögletet a Vasas, ezúttal is kikaptak az angyalföldiek, akik a forduló végén akár még kieső helyen is találhatják magukat.

Eredmény, NB II, 10. forduló:
Gyirmót FC Győr–Vasas FC 2-0 (2-0)
gólszerző: Varga B. 12., 16.