Hatalmas bravúr: Szoboszlai óriási góljával nyert a magyar válogatott Törökország ellen

SZOBOSZLAI Dominik
Sivas, 2020. szeptember 3. Szoboszlai Dominik ünnepli gólját a labdarúgó Nemzetek Ligája első fordulójában játszott Törökország – Magyarország mérkőzésen a törökországi Sivasban 2020. szeptember 3-án. A magyar válogatott 1-0-ra győzött. MTI/AP
Vágólapra másolva!
A Nemzetek Ligájának 2020/2021-es kiírása a magyar labdarúgó-válogatottnak csütörtökön este kezdődött 20.45-kor Törökország ellen, idegenben. A törökök elleni találkozó, valamint a vasárnapi, Oroszország elleni budapesti mérkőzés is elsősorban az október 8-i, szófiai Eb-pótselejtezőre való felkészülést szolgálja.

A mérkőzéssel kapcsolatban sokáig úgy volt, hogy korlátozott számban lehetnek majd bent nézők a stadionban, azonban végül az a döntés született, hogy zárt kapuk mögött játszanak az együttesek.

Marco Rossi csapata az alábbi kezdő tizeneggyel lépett pályára Sivasban.

A hazai együttes pedig így indult neki a találkozónak: Cakir, Müldür, Demiral, Söyüncü, Meras, Ayhan, Yandas, Kutucu, Calhanoglu, Kilinc és Yilmaz.

A török válogatott tele volt topligás klasszisokkal, a kezdő 11-ben találhattunk Juventus-, Leicester City- és Sassuolo-játékost is.

Mindössze hat percet követően jött a meccs első nagy helyzete, amely a magyar csapat előtt adódott. Sallai lépett ki jól, és a tizenhatoson belülre érkező Szalai indításba még bele tudott érni, de a hazai kapus védeni tudott, így maradt a 0-0.

A 12. perc végén is a mieink dolgoztak ki egy szép akciót, melynek végén Sallai jól adta ki a labdát jobb oldalra, ahonnan a tizenhatos sarkáról Holender kapásból kapura tekert, de Cakir szögletre tudta menteni a lövést.

Alig hét perccel később már a török kapus is tehetetlen volt

Szoboszlai nagyjából 17 méterről leadott lövésénél, azonban a hazaiaknak szerencséjük volt, mert a kapufáról kipattant a labda,

így nem született meg az első gól a mérkőzésen.

Sivas, 2020. szeptember 3. Holender Filip (j) és a török Hakan Culhanogulu (b) a labdarúgó Nemzetek Ligája első fordulójában játszott Törökország–Magyarország mérkőzésen a törökországi Sivasban 2020. szeptember 3-án Forrás: MTI/EPA/Sedat Suna

Az első félórában a magyar válogatott egyértelműen uralta a meccset, gyakorlatilag nyomás alá helyezte a törököket.

A magyar nemzeti tizenegy kedvét nem vették el a kapufák, és tovább építette az együttes a támadásait egymás után. A következő nagy helyzet Szalai előtt adódott 35 percet követően, jó 22 méterről eleresztett bombáját Cakir csak kiöklözni tudta.

Gulácsinak az első komolyabb védését a 39. percben kellett csak bemutatni, egy Yandas-lövést követően, amelyet magabiztosan fogott a Lipcse kapusa.

A sérülések miatt többször is átalakított magyar csapat rendkívül jól játszott az első 45 percben, akár több góllal is vezethetett volna, ha kicsivel több szerencséje van.

Sivas, 2020. szeptember 3. Willi Orbán (j) és a török Ahmed Kutucu a labdarúgó Nemzetek Ligája első fordulójában játszott Törökország–Magyarország mérkőzésen a törökországi Sivasban 2020. szeptember 3-án Forrás: MTI/AP/-

A második 45 perc is ugyanúgy folytatódott, ahogyan az első véget ért, azaz magyar támadásokkal. Az első hat percben már meg is szerezhettük volna a vezetést Sallai révén, akinek végül blokkolták a lövését, aztán egy perccel később már a törökök próbálkozását kellett Gulácsinak szögletre ütnie.

Az első percek rohanása után kiegyenlítődött a játék képe, a törökök a mezőnyben felnőttek a magyarok mellé.

A mérkőzés legnagyobb helyzete a két kapufa mellett a 66. percben történt. Ekkor Szoboszlai jobb oldali szabadrúgásánál a kapu elé

Orbán érkezett mesterien és fejelt kapura, azonban Cakir hihetetlen reflexmozdulattal kitolta a labdát a felsőléc alól szögletre.

A 80. percben aztán megtört a jég, ráadásul nem is akárhogy. A török kaputól jó 30 méterre kapott szabadrúgást a magyar csapat, és Szoboszlai úgy gondolta, hogy megpróbálkozik egy lövéssel. Nos, nagyon jól tette, mert

óriási gólt bombázott Cakir kapujába, a kapus mozdulni sem tudott, a kapufáról befelé pattant a labda, így a mérkőzés hajrájára magyar vezetéssel fordultak a csapatok.

Az M4 szerint 101 km/órás sebességgel lőtte meg a labdát Szoboszlai.

A törökök az utolsó percekben még próbáltak támadni az egyenlítésért, de ezek a próbálkozások elhaltak a magyar védelmen, így

Magyarország jól játszva, 1-0-ra verte Törökországot idegenben, a Nemzetek Ligájában.

A mieink legközelebb szeptember 6-án, vasárnap játszanak a Nemzetek Ligájában Oroszország legjobbjai ellen a Puskás Arénában, zárt kapuk mögött, 18.00-kor.