Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Hat gólt hozott a La Liga első városi rangadója - videó

Manu Vallejo Valencia La liga
Valencia's Spanish forward Manu Vallejo (L) celebrates after scoring during the Spanish league football match Valencia CF against Levante UD at at the Mestalla stadium in Valencia on September 13, 2020. (Photo by JOSE JORDAN / AFP)
Vágólapra másolva!
A Valencia CF 4-2-re legyőzte a városi rivális Levante csapatát a spanyol labdarúgó-bajnokság első fordulójának vasárnap esti mérkőzésén.

Mivel a Levante csak a 2000-es évek közepére tudta megszilárdítani a helyét a La Ligában, ezért ez az egyik legfiatalabb városi derbi a bajnokságban. A két együttes mindössze 29. alkalommal találkozott a ligában, és a kisebbik valenciai csapat már a 34. másodpercben megszerezte a vezetést.

A 23 éves Manu Vallejo két gólt rúgott a valenciai városi rangadón Forrás: AFP/Jose Jordan

José Luis Morales első góljánál csak a második sikerült szebbre: a rutinos támadó a 36. percben parádésan lőtte ki a rövid felső sarkot. A szünetre mégis döntetlenre mehettek a felek, ugyanis a Valenciának mindkétszer volt válasza Morales találatára: előbb Gabriel Paulista fejese, majd Maxi Gómez ziccere révén egyenlíteni tudott a hatszoros spanyol bajnok.

A második félidőben a fordítás is összejött, a 23 éves Manu Vallejo duplájával a hazaiak 4-2-re megnyerték a mérkőzést, és átvették a vezetést a tabellán. Ez még úgy is meglepetés, hogy csupán egy fél fordulón vagyunk túl azok után, hogy milyen súlyos anyagi gondok és játékosmozgások voltak a csapat háza táján az elmúlt egy hónapban.

Az augusztusi, európai kupákban való érdekeltség miatt a Real Madrid, a Barcelona, az Atlético Madrid, a Sevilla és a Getafe is kapott egy extra hetet a felkészülésre, így az 1. fordulóban őket még nem láthatjuk pályára lépni. Számukra a bajnokság a 2. játéknapon, ezen a héten kezdődik el.

La Liga, 1. forduló:
Valencia-Levante 4-2 (2-2)
Villarreal-Huesca 1-1 (0-1)
Valladolid-Real Sociedad 1-1 (1-0)
Alavés-Real Betis 0-1 (0-0)

szombaton játszották:
Cádiz-Osasuna 0-2 (0-1)
Granada-Athletic Bilbao 2-0 (0-0)
Eibar-Celta Vigo 0-0

A La Liga 2020-21-es szezonjáról készült beharangozónkat ide kattintva olvashatják.

Mindent egy helyen az Eb-ről