Férficsapatban játszik egy világbajnok női labdarúgó

Horizontal
Japan's Yuki Nagasato (L) is chased by Sweden's Lina Nilsson during the three nations women's soccer tournament at Gamla Ullevi stadium in Gothenburg, Sweden, on June 20, 2012. AFP PHOTO (Photo by BJORN LARSSON ROSVALL / SCANPIX-SWEDEN / AFP)
Vágólapra másolva!
Nagaszato Juki, a 2011-ben világbajnok japán női labdarúgó-válogatott játékosa a Hayabusa Eleven férficsapatához igazolt.

Az olimpiai ezüstérmes csatárt az észak-amerikai élvonalban (NWSL) szereplő Chicago Red Stars adta kölcsön szülővárosa, Acugi férficsapatának, amely egy amatőr regionális bajnokságban játszik.

"Szeretném üzenni azoknak a lányoknak, akik fiúkkal is szoktak focizni, hogy hogy a nők is csatlakozhatnak férficsapathoz, és kihívást jelenthetnek nekik" – mondta csütörtökön a 33 éves Nagaszato.

A vb-ezüstéremmel is rendelkező futballista hozzátette, ő maga sem tudja, hogy fog teljesíteni a férfiak között, de mindent megtesz, hogy a lehető legjobban kamatoztassa a tapasztalatát.

"A teljesítményem és a kondícióm egyre jobb, ahogy egyre tapasztaltabb vagyok. Nagyon várom ezt a kihívást" – mondta a csatár. Nagaszato korábban német és angol profi klubokban szerepelt, mielőtt 2017-ben az Egyesült Államokba igazolt. A Chicago Red Stars bejelentése szerint a kölcsönadás a NWSL-előszezon jövő évi kezdetéig tart.

Nagaszato Juki bátyja, Nagaszato Genki is labdarúgó, ráadásul a Hayabusa Eleven együttesében csapattársak lesznek. Most felidézte, hogy a húga több mint egy évtizede azt mondta neki, arról álmodozik, hogy egyszer férficsapatban játszhasson, ezért segített neki mindezt megvalósítani.