Luis Suárez aláírt az Atlético Madridhoz

fbl Horizontal
Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez celebrates acoring the opening goal during the Spanish league football match between FC Barcelona and Sevilla FC at the Camp Nou stadium in Barcelona on October 6, 2019. (Photo by Josep LAGO / AFP)
Vágólapra másolva!
Luis Suárez kétéves szerződést kötött az Atlético Madrid labdarúgócsapatával, miután megállapodott szerződésének felbontásáról az FC Barcelonával.

Az ügyletet a fővárosi klub jelentette be szerda éjjel, míg a katalánok közleményükben azt jelezték, hogy az Atlético hatmillió eurót fog fizetni a 33 éves uruguayi csatárért, aki kétéves szerződést írt alá Diego Simeone csapatához.

A 198 góljával a katalán egyesület történetének harmadik legeredményesebb játékosát - aki csak barátja, Lionel Messi (634 gól) és Cesar Rodriguez (232) előz meg - még egy évig kötötte volna szerződése a Barcelonához, de a csapat új vezetőedzője, Ronald Koeman nem tart rá igényt a jövőben.

A Barcelonában létszámfelettivé vált Suárezt eleinte a Juventus próbálta megszerezni, de az olasz bajnok végül adminisztratív okok miatt lemondott róla.

Suárez 2006-ban igazolt Európába, előbb a Groningen, majd az Ajax Amsterdam labdarúgója volt, utána négy idényt a Liverpoolnál, hatot a Barcelonánál töltött. Utóbbi együttesben négy-négy bajnoki cím és kupagyőzelem mellett egy-egy Bajnokok Ligája-, Európai Szuperkupa-diadal és klubvilágbajnoki cím részese volt. A 113-szoros válogatott csatár a gránátvörös-kékeknél 283 találkozón 198 gólt szerzett.