Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A csapatszellemet dicsérte és a közös munkával megszolgált eredményként értékelte a Real Madrid futballbajnoki címét a spanyol csapat francia vezetőedzője, Zinédine Zidane.

A francia edző a fővárosi klub honlapjának nyilatkozott azután, hogy a gárda csütörtök este hazai pályán 2-1-re legyőzte a Villarrealt, ezzel pedig a záró forduló előtt behozhatatlan előnye van az ősi rivális Barcelonával szemben.

„A spanyol bajnokságban roppant nehéz nyerni, ezért különösen hálás vagyok játékosaimnak.

Ez az egyik legszebb estém mióta edzőként dolgozom. Boldogabb vagyok, mint amikor Bajnokok Ligáját nyertünk.

Én vagyok az edző, nekem is megvan a szerepem, de a pályán ők harcolták ki a sikert" - mondta Zidane, aki hatalmas eredménynek minősítette a klubhistória 34. bajnoki elsőségét a La Ligában.

Zinédine Zidane a 11. trófeáját nyerte a Real Madriddal Forrás: AFP/Gabriel Bouys

„Óriási siker ez, túláradnak bennem az érzelmek"

- fogalmazott a szakvezető, kiemelve, hogy amikor bírálatot kap, ő igyekszik még jobban dolgozni, a kritikára még szenvedélyesebb munkával válaszolni.

„Szerencsém volt, hogy ebben a csodálatos klubban ilyen harcos játékosokkal találkoztam. Legutóbbi tíz meccsünkből tízet nyertünk, ez fenomenális, egyben különleges is, hiszen előtte

- mondta.

A Real Madrid francia csatára, Karim Benzema két góljával kerekedett a Villarreal fölé, és vette vissza a 2016/17-es idény után trónját a Barcelonától a La Ligában.

Mindent egy helyen az Eb-ről