Az újabb szigorítások ellenére folytatja a bajnokságot a Leicester City

fbl pandemic STADIUM GV Horizontal STADIUM FOOTBALL ILLUSTRATION
The King Power Stadium complex, home to English Premier League football team Leicester City, is pictured in Leicester, central England on April 25, 2020, as life in Britain continues during the nationwide lockdown to combat the novel coronavirus pandemic. - Due to the ongoing COVID-19 pandemic, Premier League football matches have been suspended indefinitely with no return expected before mid-June,at the earliest. (Photo by Paul ELLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
A volt angol bajnok Leicester City labdarúgócsapata folytatja szereplését a Premier League-ben annak ellenére, hogy a városban keddtől ismét szigorították az elmúlt hetekben már lazított járványellenes intézkedéseket.

Ezt a klub azután közölte, hogy egyezetett a helyi hatóságokkal és a ligával.

A 330 ezer lakosú közép-angliai városban az utóbbi időszakban megugrott a koronavírusos fertőzöttek száma, így ismét bezártak a nem alapvető közszükségleti cikkeket árusító üzletek, emellett csütörtökön bezárnak a néhány hete országszerte részlegesen megnyitott iskolák, és szombattól - ellentétben az ország többi részével - nem nyithatnak ki a helyi éttermek, a pubok, a szállodák, a múzeumok, a turistalátványosságok és a fodrászatok.

A Nagy-Britanniában azonosított aktív fertőzöttek tíz százaléka jelenleg Leicesterben található.

A Bajnokok Ligája-szereplésre hajtó, harmadik helyen álló klub közölte: a folytatásban is biztosítottnak látják a biztonságos működést, így szerintük a további szereplésük nem veszélyezteti a csapat, a stábtagok és a vendég együttesek tagjainak egészségét.