26 koronavírusteszt lett pozitív a CFR Cluj futballcsapatánál

fbl Horizontal
CFR Cluj's Romanian head coach Dan Petrescu (L) congratulates CFR Cluj's Bosnian defender Mateo Susic (C) and CFR Cluj's Argentinian midfielder Emmanuel Culio at the end of the UEFA Europa League Group E football match Lazio Rome vs CFR Cluj on November 28, 2019 at the Olympic stadium in Rome. (Photo by Filippo MONTEFORTE / AFP)
Vágólapra másolva!
A román futballszövetség főtitkára megerősítette a Digi Sport értesüléseit, miszerint összesen 26 koronavírusteszt lett pozitív a CFR Cluj csapatánál.

Justin Stefan főtitkár azt is elmondta, hogy a csütörtökön elvégzett vizsgálatok alapján összesen 16 játékos tesztje lett pozitív, míg a szakmai stáb tagjai közül tízen mutatják a betegség tüneteit, köztük Dan Petrescu vezetőedző is.

A bajnokságban a Craiova mögött egy mérkőzéssel kevesebbet játszva négypontos hátránnyal a második helyen álló kolozsvári csapat vasárnapi, Botosani elleni mérkőzése már szinte biztosan elmarad, bár a román szövetség hivatalos állásfoglalása még nem érkezett meg. A CFR valamennyi játékosa és alkalmazottja megkezdte 14 napos karanténját.

Dan Petrescu vezetőedző (balra) teszte is pozitív lett Forrás: AFP/Filippo Monteforte

A román bajnokságot az UEFA határozata alapján augusztus 3-ig be kell fejezni, azaz a CFR-nek a hátralévő három mérkőzését (Botosani, FCSB és Craiova) addig kell lejátszania. Hogy kiket küldhetnek pályára, az persze kérdés, de, ha engedélyt kapnak a ligától, hogy a negatív tesztet bemutató játékosok pályára léphessenek, akkor ki tudnak állni ezekre a meccsekre. A kolozsvári csapat a legrosszabb esetben is második lesz, azonban az utolsó, Craiova elleni meccs, így már aligha lesz bajnoki döntő.

Eddig egy csapatnál a legtöbb koronavírusos megbetegedést a Dinamo Bukarestnél mutattak ki, ott 21 teszt eredménye lett pozitív.