Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Red Bull Salzburgban futballozó Szoboszlai Dominik elképesztő formában játszik. A nyolcszoros magyar válogatott középpályás az osztrák bajnokság újraindítása óta öt mérkőzésen öt gól lőtt és hat gólpasszt adott. A 19 éves focista édesapja pedig a Borsnak elmondta, hogy a fia az egyéni képzéseknek és az elképesztő munkamániájának köszönheti a sikereit.

Szoboszlai Dominik az édesapjára ütött. Alig volt három éves, de már játszott a labdával. Édesapja, Szoboszlai Zsolt NB I-es labdarúgó volt, olyan játékos, aki csak a munkában bízott.

„Dominik szinte minden edzésemen és meccsemen ott volt, figyelt és kérdezett.

Igényelte, hogy foglalkozzam vele, én pedig kit tanítsak, ha nem a fiamat?" – mondta a Borsnak a büszke édesapa.

Szoboszlai Zsolt rengeteget foglalkozott a fia fejlődésével Fotó: Mudra László - Origo

Szoboszlai Dominik édesapja úgy gondolja, ha egy gyerek nem kap egyéni képzést, akkor az lehet akármilyen tehetséges, egy lesz a sok közül.

„Többször megkaptam, hogy hagyjam már a gyereket, miért dolgoztatom napi négy-öt órát. Aztán, ahogy fejlődött, és megelőzte korosztályát, a kétkedők is megértették: munka és megszállottság nélkül nincs eredmény.

Ha Hosszú Katinka fel tud kelni hajnalban, hogy leússzon sok ezer métert, mert csak így lehet a világ legjobbja, akkor egy futballista is tehet valamit az eredményekért.

Dominik gyerekként is egyéniség volt, aki – a rengeteg munkának köszönhetően – a profi futballban is megállja helyét. És közben megmaradt ugyanolyan csibésznek, mint volt. De, szerencsére, tudja, hol a helye. Ma is kikéri a véleményem, és én el is mondom neki, még akkor is, ha nem tetszik neki. Büszke vagyok, hogy elfogadja, és tanul a kritikából" – tette hozzá Szoboszlai Zsolt, aki soha nem titkolta el a képzési módszereit, azonban túl sok helyről nem keresték meg az utánpótlásban már több mint húsz éve kiváló munkát végző trénert.

Mindent egy helyen az Eb-ről