A Juventus edzője C. Ronaldót sem kímélte az elvesztett kupadöntő után

fbl Horizontal, Cristiano Ronaldo, Maurizio Sarri, Juventus
Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo (C) talks with Juventus' Italian coach Maurizio Sarri (R) as Juventus' French midfielder Blaise Matuidi looks on during the Italian Serie A football match Juventus vs Udinese on December 15, 2019 at the Juventus Allianz stadium in Turin. (Photo by Isabella BONOTTO / AFP)
Vágólapra másolva!
A labdarúgás iránti szenvedély fontosságát hangsúlyozta Gennaro Gattuso, a Napoli vezetőedzője szerda este, az Olasz Kupa döntőjének megnyerését követően.

A játékosként többek között világbajnok és Bajnokok Ligája-győztes szakember edzői karrierje első trófeáját szerezte meg, miután együttese 0-0-ás eredményt követően büntetőpárbajban legyőzte a Juventust.

"A labdarúgás rengeteget adott nekem, ezért állok hozzá szenvedéllyel. Ez olyasvalami, amitől nem tudok megszabadulni egy pillanatra sem" - nyilatkozta a 42 éves tréner, majd együttesét méltatta. - "Láttam egy csapatot, amelyik nyerni akart, megérdemeltük ezt. A futballnak van istene, aki engedi, hogy learasd, amit vetettél. Büszke vagyok a fiúkra, arra, amit tettek. Mostantól ezzel a szenvedéllyel kell folytatnunk a bajnokságban."

A fináléban ugyan csak a 11-esek döntöttek, de a meccs képe alapján megérdemelt a Napoli sikere. A dél-olasz gárda lényegesen veszélyesebben játszott a torinóiaknál, sokkal több helyzete volt és csak a kapufa, illetve Gianluigi Buffonnak - Gattuso világbajnok csapattársának - a nagyszerű védései miatt nem tudta kiharcolni a sikert a 90 perc alatt.

Sarri Ronaldóval sem volt elégedett Forrás: AFP/Isabella Bonotto

A Juventus gyengén futballozott, legnagyobb sztárjainak, így Cristiano Ronaldónak sem ment a játék.

"Ő is olyan állapotban van, mint a többiek, mint Paulo Dybala, vagy Douglas Costa, nem elég élesek, hogy úgy játszanak, ahogy képesek lennének" - mondta Ronaldo gyengébb játékára reagálva a meccs után Maurizio Sarri, a torinóiak edzője, aki saját bevallása szerint elégedetlen volt a Juventus teljesítményével. - "Nem sokat mondtam az öltőzőben. Dühös és csalódott vagyok, ahogy a játékosaim is. Most jobb csendben maradni, szerencsésebb, ha holnap reggel beszéljük meg a történteket."

A koronavírus-járvány miatti leállást követően az Olasz Kupával indult újra a futballélet Olaszországban. A bajnokság a hétvégén folytatódik, s ott a Juventusnak van esélye, hogy megvédje címét, mivel egy pont előnnyel áll a második Lazio előtt a tabellán 12 fordulóval a vége előtt.