Visszatérhet kölcsönből a Manchester United túlfizetett futballistája

Alexis Sánchez
Manchester United's Chilean forward Alexis Sanchez (L) vies with Huddersfield Town's English striker Karlan Grant (R) and Huddersfield Town's Australian midfielder Aaron Mooy (C) during the English Premier League football match between Huddersfield Town and Manchester United at the John Smith's stadium in Huddersfield, northern England on May 5, 2019. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United futballcsapatának vezetőedzője megadná a második esélyt Alexis Sáncheznek, aki jelenleg az Internazionaléban szerepel kölcsönben.

Az angol sajtó a norvég menedzser nyilatkozatát idézte, miszerint Alexis Sánchez nyáron visszatér az MU-hoz, és mindenkinek bizonyítja majd, hogy tévedtek vele kapcsolatosan.

A 31 éves chilei támadó 2018 januárjában igazolt a manchesteriekhez, azonban nem tudott meghatározó játékossá válni: 45 tétmérkőzésen öt gólt szerzett. Emiatt a szurkolók és a sajtó is - különösen kiemelt fizetésének (heti 500 ezer font) ismeretében - rendszeresen kritizálta őt.

Másodszor is megkaphatja a lehetőséget Manchesterben Alexis Sánchez Forrás: AFP/Paul Ellis

Az MU tavaly nyáron egy szezonra adta kölcsön őt az Internazionalénak, de teljesítménye Milánóban is elmarad a várakozásoktól: 16 tétmérkőzésen összesen 615 percet töltött a pályán és egy gólt szerzett.
Az elmúlt hetekben az olasz sajtó arról számolt be, hogy az Inter biztosan nem tart igényt rá a továbbiakban, miközben az angol sajtó arról írt, hogy Solskjaer sem számít rá.

A Daily Mirror bulvárlap ezzel szemben úgy tudja, hogy Ed Woodward klubigazgató a napokban egyeztetett Solksjaerral, és a szakember kérésére Alexis Sánchez kap még egy esélyt a klubnál. Egy feltételt kell csupán elfogadnia a támadónak, a kezdőcsapatban nem biztosítanak számára állandó játéklehetőséget, inkább csereként léphet pályára.

A lapok arról is beszámoltak, hogy az Inter és az MU még nem jutott egyezségre abban, mi legyen a sorsa Alexis Sáncheznek a június végén kifutó kölcsönszerződés után. Ez azt jelenti, egyelőre nem tudni, hogy a három hónapos kényszerszünet miatt megnyújtott, a tervek szerint csak júliusban befejeződő szezon hajrájában az olasz vagy az angol csapat rendelkezésére áll-e majd.