Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Salzburg játékosával, Szoboszlai Dominikkal a Nemzeti Sport készített interjút. A magyar légiós elmondta, a pluszmunkának is köszönhetően van kirobbanó formában, és egyelőre csak az osztrák bajnokságra koncentrál.

„Nagyon élvezem, hogy ilyen sűrűn játszunk. A pályán érzem igazán jól magam, örülök, hogy ismét futballozhatunk. Az igazi persze az lenne, ha szurkolók is lehetnének a stadionban, de egyelőre ehhez a helyzethez kell alkalmazkodni. Olyan persze nincs, aki ilyen sűrű menetrend mellett a nyolcadik meccs után sem érez fáradtságot, de bírom" – mondta Szoboszlai, aki az újrakezdés óta nyolc meccsen hat gólt szerzett és kilenc gólpasszt adott.

Szoboszlai Dominik megállíthatatlan Forrás: FC Red Bull Salzburg/Twitter

„Egy napra sem álltam le, otthon a szobámat és az erkélyemet konditeremmé alakítottam, és ott készültem a folytatásra. Aki ismer, tudja, mennyire lelkiismeretesen dolgozom

a céljaim elérése érdekében. Sok pluszmunkát végeztem az elmúlt hónapokban, ez így lesz a jövőben is, de profi futballistaként szerintem ez a minimum" – mondta Szoboszlai, akit jelöltek a legjobb Európában játszó huszonegy éven aluli játékosnak járó Golden Boy-díj százas listájára is.

„Örültem neki, de ez még csak az első lépcsőfok, remélem, hogy a húszas listán is ott lesz a nevem, úgy érzem, ez reális lehet. Igazán boldog akkor lennék, ha bekerülnék az első tízbe" – tette hozzá, a jövőjével kapcsolatban pedig annyit mondott, hogy örül annak, hogy nagy klubokkal hozzák hírbe, de ezzel továbbra sem akar foglalkozni, ha eljön az ideje, akkor a lehető legjobb döntést igyekeznek majd meghozni.

Mindent egy helyen az Eb-ről