A Bayern legendája szerint fiatalokra kell építeni a drága sztárok helyett

Horizontal
Jupp Heynckes újra megnyerheti a Bajnokok Ligáját a Bayern Münchennel
Vágólapra másolva!
A németek legendája, Jupp Heynckes szerint a koronavírus-járvány miatt kialakuló helyzetben a kluboknak fel kellene hagyniuk azzal, hogy elképesztő összegekért vásárolnak futballistákat.

A játékosként világ- és Európa-bajnok, edzőként a Real Madriddal és a Bayern Münchennel is Bajnokok Ligája-győztes Heynckes szombaton ünnepli 75. születésnapját, ennek alkalmából adott interjút, amelyben a többi között leszögezte, hogy a korábban kiegyensúlyozott pénzügyi helyzetben lévő klubok is gondba kerülhetnek, ezért sokkal racionálisabb döntésekre van szükség.

Jupp Heynckes Forrás: AFP/Christof Stache

Példaként Leroy Sanét, a Manchester City német válogatott szélsőjét hozta fel, akiért sajtóhírek szerint 100 millió eurót sem sajnálna korábbi klubja, a Bayern München. Hangsúlyozta, véleménye szerint ő például még egyáltalán nincs a legmagasabb szinten, ami indokolttá tenne egy ekkora jelentőségű átigazolást.

Heynckes kitért rá, a kluboknak elsősorban most arra kellene törekedniük, hogy az ígéretes fiatal játékosokból hozzák ki a legtöbbet, éppen ezért több új ifjú futballista felbukkanására számít.

A legendás tréner a Bundesligával kapcsolatban elmondta, szörnyű belegondolni, hogy nézők nélkül lépjenek pályára a csapatok, de jelenleg ez az egyetlen járható út.