Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Gulácsi Péter Neuer és De Gea előtt a világ legjobb kapusainak rangsorában

RB Leipzig - Borussia Mönchengladbach Sports soccer Bundesliga Single RBL Lawn ball sports Red Bull Arena Peter Gulacsi (RB Leipzig)
Gulácsi Péter csapata visszacsúszott a második helyre a német bajnokságban
Vágólapra másolva!
A hatodik helyre rangsorolta a világ legjobb kapusai között Gulácsi Pétert a Four Four Two című futballszaklap nemzetközi kiadása. 

A Bundesligában jelenleg a harmadik helyen álló csapat 29 éves magyar válogatott kapusa olyan világsztárokat előz meg, mint a Manchester United spanyol klasszisa, David De Gea, vagy a Bayern München világbajnok kapusa, Manuel Neuer.

Az FFT rövid jellemzése szerint az "RB Leipzig történetének legjobb átigazolása volt, amikor 2015-ben 2 millió euróért megvették a testvérklub Salzburgtól" Gulácsit. A magyar kapus azóta is szenzációsan teljesít a lipcsei csapatban.

Gulácsi Péter most már stabilan ott van a világ legjobbjai között Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jan Woitas

"Magas, gyors a kifutásoknál, uralja a légteret, és bravúrokra képes, Gulácsi vitán felül a legjobb kapus ma Németországban. A 73,6%-os védési mutatója kimagasló, de a lipcseiek holtversenyben (a Bayernnel - a szerk.) kapott legkevesebb gólja legalább annyira betudható remek szervező és kommunikációs készségének, mint képességeinek" – írják. Az egyetlen fájó dolog, hogy kétszer is rosszul, "Gulasci"-nak van írva a neve...

A tízes listán szerepel még hátulról előre haladva: David De Gea (Manchester United), Ederson (Manchester City), Manuel Neuer (Bayern München), Samir Handanovic (Internazionale), Keylor Navas (PSG), Thibaut Courtois (Real Madrid), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona), Alisson (Liverpool), míg az élen a korábban a katalán Mundo Deportivo által is a világ legjobbjának megválasztott szlovén kapus, Jan Oblak (Atlético Madrid) áll.

Mindent egy helyen az Eb-ről