Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Rendesen bekezdtek a csapatok a mérkőzés elején, alig 15 perc alatt a PSG egy, míg a Monaco két gólt is szerzett. A folytatásban sem csökkent az iram, a párizsiak már az első félidőben megfordították az állást, így a felek 3-2-vel mehettek el a szünetre. A második 45 percben a vendégek egyenlítettek és hiába volt a PSG-nél a labdabirtoklási fölény és a veszélyesebb támadások, nem esett több találat a meccsen, így pontosztozkodásra került sor.

Neymar már a 3. percben megszerezte a vezetést a párizsiaknak, amikor egy szép, Verratti kiugratás végén lőtt a kapuba. Nem sokáig örülhettek a hazaiak a gólnak, négy perccel később Martins egyenlített, majd az első negyedóra végén Ben Yedder fordította meg az állást. A találkozó 24. percében Neymar passzolt volna a tizenhatoson belül be középre, de a védőkön úgy pattant meg a labda, hogy a kapuban kötött ki, így hivatalosan egy öngóllal lett 2-2. Az első félidő végén a PSG büntetőt rúghatott, amelyet Neymar magabiztosan értékesített, ezzel 3-2-re módosítva az eredményt.

Neymar mindhárom párizsi gólban benne volt Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A második 45 perc első felében sikerült a Monacónak egalizálni, a 70. percben Slimani talált be. A párizsi próbálkozások ellenére sem módosult az állás, így 3-3-al ért véget a találkozó. Ez volt a PSG első döntetlenje a mostani bajnokságban.

Ligue 1, 20. forduló
Paris Saint-Germain-AS Monaco 3-3 (3-2)
Gólszerzők: Neymar (3., 42. – a másodikat 11-esből), Ballo Touré (24. – öngól) ill. G. Martins (7.), Ben Yedder (13.), Szlimani (70.)

Mindent egy helyen az Eb-ről