Vágólapra másolva!
Jól indult a 2020-as év Cristiano Ronaldónak, három gólt szerzett a Cagliari elleni, 4-0-ra megnyert hétfői bajnokin.

A 34 éves Ronaldónak ez volt a második mesterhármasa a Juventus mezében (egyet korábban a Bajnokok Ligájában szerzett), de az első a Serie A-ban. CR a második játékos lett az Interben focizó chilei Alexis Sánchez mögött, aki mesterhármast tudott szerezni a Serie A mellett a spanyol bajnokságban és a Premier League-ben is.

Jól indult 2020 Cristiano Ronaldónak Forrás: AFP/Marco Bertorello

Sáncheznek mindez már 2015-ben sikerült, amikor az Arsenal színeiben lőtt hármat a Leicester ellen, korábban ugyanis a Barcelona és az Udinese játékosaként is volt mesterhármasa bajnoki meccsen.

Ronaldo természetesen a Manchester United és a Real Madrid színeiben is szerzett több mesterhármast, összesen ez volt a 36. alkalom, hogy bajnoki meccsen triplázni tudott.

Ennél többet senki nem szerzett az európai topligákban 2008 óta. A második helyen Messi áll, kettővel lemaradva, Luis Suárez a harmadik a listán 16 mesterhármassal.

A Juventus-Cagliari meccs összefoglalója:

Összességében 56 mesterhármasnál jár Ronaldo pályafutása során, és a hétfői első góljával az is eldőlt, hogy ő lett az első játékos az európai topligákban, aki az elmúlt 18 évben mindig betalált. Két aktív játékos követheti még idén ebben a sorban, a 38 éves Joaquin, aki a Betisben játszik, valamint a Werder 41 éves csatára, Claudio Pizarro.