Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Bombameglepetés: Az NB II-es Békéscsaba kiverte a Fradit a Magyar Kupából - videó

Budapest, 2019. november 2. A ferencvárosi Danilo Ihnatenko (b) a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2019. november 2-án. Mellette csapattársa, Botka Endre. MTI/Czagány Balázs
Vágólapra másolva!
A Magyar Kupa legjobb 16-ba kerüléséért lépett pályára az NB I-et jelenleg három ponttal vezető Ferencváros a Békéscsaba otthonában. A másodosztályú házigazdák már az első perc végén emberelőnybe kerültek a tartalékosan felálló vendégek ellen. A rutinos Leandronak kellett idő előtt elhagyni a pályát Máris lerántása miatt. A hazaiak éltek a lehetőséggel és a 39. percben megszerezték a mérkőzés első találatát Tóth Dánielnek köszönhetően, majd a 94. percben beállították a 2-0-s végeredményt, így a Békéscsaba jutott a nyolcaddöntőbe a sorozatban.

Tartalékosan, a bajnokságban nem sok szerepet kapó játékosokkal is a soraiban állt fel a Ferencváros a Békéscsaba ellen. A zöld-fehérek egyik legtapasztaltabb labdarúgója,

Leandro rögtön az első perc végén egyértelműen lerántotta a középen kiugró Márist, amiért megkapta a piros lapját a játékvezetőtől.

Leandro kiállítása a Békéscsaba ellen

Villámgyorsan emberhátrányba került a Fradi a Békéscsaba elleni kupameccsen, Leandrót a második percben kiállították. Vajon így képesek lesznek a...

A hazai együttes élt az emberelőny adta lehetőséggel és a 39. percben egy szögletet követően Tóth Dániel 3 méterről bebelsőzte a labdát, amivel megszerezte a vezetést.

Tóth Dániel gólja a Ferencváros ellen

A 2. perctől emberelőnyben játszó Békéscsaba a 39. percben megszerezte a vezetést a Fradi elleni kupameccsen. Élő közvetítés: http://bit.ly/2DKwvMT

Két perccel később a vendégeknek két komoly helyzetük is volt az egalizálásra. Előbb Varga 11 méterről eleresztett lövése halt el a védők blokkján és ment ki a kapu mellett, majd a szögletet követően a kapufán csattant a labda.
A második 45 percben 10 emberrel is nagy nyomás alá helyezte az FTC a Békéscsabát, egyik szögletet a másik követte, de a befejezések ezúttal nem jöttek a zöld-fehéreknek. A 75. percben a hazaiak Gréczi révén kerültek ziccerbe egy kontra végén, azonban Gróf kiválóan hárított lábbal, így maradt az 1-0. Rebrov mester mindent megtett az egyenlítésért, a 78. percben beállította Priskint és Lovrencsics is pályára lépett. A Ferencváros erőn felül küzdött az egyenlítésért, azonban ma a csabaiak kapusát, a 18 éves Uram Jánost egész egyszerűen nem lehetett mattolni, összesen 16 védést mutatott be a 90 perc alatt. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a kapuja elé szegezett Békéscsaba a 94. percben egy kontrából belőtte Pantovic révén a második gólját, ezzel beállítva a végeredményt, a 2-0-t.

Pantovic gólja a Ferencváros ellen

Nikola Pantovic megadta a kegyelemdöfést a Fradinak: a Békéscsaba kiverte a zöld-fehéreket a Magyar Kupából! ⚽️

Magyar Kupa, 8. forduló (nyolcaddöntőbe jutásért):
Békéscsaba (NB II)-Ferencvárosi TC: 1-0 (1-0)
Dunaújváros PASE (NB III)-BFC Siófok (NB II): 2-1 (1-0)
WKW ETO FC Győr (NB II)-Mezőkövesd Zsóry FC: 2-3 (1-1) - hosszabbítás után
Monor (NB III)-Budapest Honvéd 1-3 (0-1)
Pécsi MFC (NB III)-Kisvárda Master Good 1-0 (0-0)
Szarvasi FC 1905 (megyei I.)-ZTE FC 0-2 (0-2)
Dabas-Gyón FC (NB III) - Puskás Akadémia FC 0-3 (0-2)
Credobus Mosonmagyaróvár (NB III)-Paksi FC 0-4 (0-4)
Lipót Pékség SE (NB III)-Gyirmót FC Győr (NB II) 3-1 (1-1) - hosszabbítás után
III. ker TVE (NB III)-Vasas FC (NB II) 2-1 (1-1) - hosszabbítás után
Haladás (NB II)-Budafok (NB II): 2-1 (0-1)
Korábban játszották:
MTK Budapest (NB II)-DVTK: 1-0 (0-0) - hosszabbítás után
Szeged-Csanád Grosics (NB II)-MOL Fehérvár FC: 0-1 (0-0) - hosszabbítás után
A Vác – Újpest, Dorog – DVSC mérkőzéseket a pályák állapota miatt elhalasztották, és valószínűleg jövő héten játsszák majd le. Az Ózdi Kohász és a Kaposvári Rákóczi összecsapást az ózdiak kizárása miatt nem rendezték meg (ugyanakkor az ózdiak még fellebbezhetnek a döntés ellen).

Mindent egy helyen az Eb-ről