A spanyol szövetség nem foglalkozik az el Clásico biztonságával

fbl Horizontal FOOTBALL GENERAL VIEW INTERIOR VIEW STADIUM STAND SPORTS FAN
(FILES) In this file photo taken on May 06, 2018 A general view shows the Spanish league football match between FC Barcelona and Real Madrid CF at the Camp Nou stadium in Barcelona on May 6, 2018. - Spanish league asks on October 16, 2019, for El Clasico to be switched to Madrid over Catalan protests. (Photo by Pau Barrena / AFP)
Vágólapra másolva!
Rendkívüli ülést tartott Barcelonában a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) a jövő hét szerdai Barcelona–Real Madrid rangadó biztonsági intézkedéseinek felülvizsgálatáról.

Az el Clásicót erdetileg október 26-án rendezték volna meg Barcelonában, azonban a katalán politikusok letartóztatása miatt kitört utcai zavargások a találkozó elhalasztása mellett döntöttek. Az új időpont december 18. lett, ami szintén veszélybe került, miután Tsunami Democratic nevű szervezet nagyszabású utcai demonstrációt hirdetett a Campo Nou köré a mérkőzés napjára.

A Camp Nou a 2018. május 6-i Barca–Real mérkőzésen Forrás: AFP/Pau Barrena

Ennek fényében ültek össze szerdán a klubok és a szövetség illetékesei, hogy megvitassák az esetleges forgatókönyveket. Az RFEF által a találkozó után kiadott szűkszavó közlemény azonban meglehetősen furcsára sikeredett, a szövetség mindössze annyit szögez le, hogy nekik nem tisztük a stadion körüli biztonsággal foglalkozniuk, egyetlen feladatuk, hogy a játékvezetői testület biztonságban megérkezzen a munkavégzés helyszínére, azaz a stadionba. A szövetség hatásköre csak a mérkőzés helyszínére terjed ki, ahol szükség esetén alkalmazni fogják a törvény által biztosított jogaikat és eszközeiket a rend fenntartására.

A sajtóban felröppent hírekről, miszerint újabb halasztás jöhet, vagy semleges helyszínen rendezhetik meg a mérkőzést, nincs szó az RFEF közleményében.