Vágólapra másolva!
Az ausztráliai Perthben rendezett minifutball-világbajnokságon 3-0-s sikert aratott a magyar minifutball-válogatott Ukrajna legjobbjai ellen. Ezzel a győzelemmel a magyar csapat bejutott a legjobb négy közé. A találkozót követően a magyar csapat főszereplői nyilatkoztak az Origónak. Nagy Lajos csapata csütörtökön Brazíliával játszik az elődöntőben.

Munkatársunk helyszíni jelentése Perthből, Ausztráliából.

Nagy Lajos szövetégi kapitány szerint a játékosok küzdeni tudása hozta meg az ukránok elleni sikert, és már az elődöntő jár a fejében.

Nagy Lajos már az elődöntőbe vezette a csapatát Forrás: Origo

„Igazi negyeddöntős hangulatú meccs volt. A színvonalát és a két csapat játékerejét tekintve egyaránt. Jól felkészültünk az ukránokból, nagyjából sikerült a játékosoknak végrehajtani azt a taktikát, amit megbeszéltünk. Mindenki szászázalékosan odatette magát, ahogy kell.

Látni kellett volna közelről az arcukat, elképesztő nagyot küzdöttek, nagyon boldog vagyok.

Most is voltak jobb egyéni teljesítmények, de mindig csapatban gondolkozom. Tudtuk, hogy az ukránok végig hat az ötözni fognak, hiszen a kapusuk a mezőnyben is kiválóan teljesít. Csapatszintű védekezésben hiszek, mint edző, és ezt jól megoldották a srácok. Úgy küzdöttek, ahogy a magyar szívhez illik. A világbajnokság előtt is az mondtam, hogy

Gregus Richárd jól játszott a negyeddöntőben is Forrás: Origo

Gregus Richárd nagyon jól játszott az ukránok ellen, ráadásul ismét sikerült gólt szereznie, így érhető módon boldogan nyilatkozott a lefújást követően.

„Nagyon jól felkészültünk az ukránokból, ez volt a siker kulcsa.

Tudtuk, hogy hat az ötözni fognak nagyon sokat, ebből készültünk tegnap óta. Úgy érzem, hogy ez látszott is, a kontrákból szereztük a gólokat, és megérdemelten nyertünk. Örülök, hogy sikerült ismét gólt szereznem, a játékkal is elégedett lehetek, de a legfontosabb a csapat sikere. Mindenki nagyon motivált volt. Az elődöntőre is fel fogunk holnapig készülni, és abban mindenki biztos lehet, hogy motiváltan lépünk majd pályára."

Seregy Tamás is gólt szerzett az Angolok ellen Forrás: Origo

Seregy Tamás is meccsről meccsre szállítja a gólokat, és játékban is kimagasló teljesítményt nyújt. A fiatal játékos szerint nem lesz könnyű elérni az álmaikat, de mindent meg fognak tenni érte a folytatásban is.

„Most kezdődött el számunkra a világbajnokság, ez volt az első komoly erőfelmérőnk. Nagyon boldogok vagyunk, hogy legyőztük Ukrajnát, amely komoly játékerőt képvisel. Sokkal közelebb voltak az ellenfelek, kevesebb idő volt átvenni a labdát, ráadásul dinamikusabbak is voltak, mint az eddigi ellenfeleink. Mivel csak egy soruk volt, így a végére érezhető volt, hogy kicsit elfáradtak. Inkább visszaálltak, nem tudtak letámadni minket. Szerencsére nagyon egyben voltunk hátul, ezért csak egy-két komolyabb helyzetük volt, de akkor meg Tajti Bence volt a helyén.

Előzetesen is azt mondtam, hogy világbajnok szeretnék lenni, ezt továbbra is tartom.

Innentől már csak nagyon erős ellenfelek jönnek, bármi megtörténhet, de mindent meg fogunk tenni az álmainkért."

Kovács Gergely gólt szerzett az ukránok ellen Forrás: Origo

„Kellemes teher volt, amikor a meccs végén rám ugrottak a csapattársak, még ha fájt is egy kicsit" – kezdte Kovács Gergely, aki szép gólt szerzett a saját térfeléről a meccs utolsó másodperceiben. „Nagyon örülök a győzelemnek, meg persze a találatomnak is, de az már csak a hab volt a tortán. Az a legfontosabb, hogy a négy között vagyunk. A sorsolás úgy hozta, hogy eddig gyengébb képességű ellenfelek ellen játszottunk, most viszont

jól használták a kapusukat. Viszont erre készültünk, és jól megoldottuk ezt is. Nagyon bízom a csapatban, és úgy érzem, egy érem mindenképpen bennünk van. Remélem, a végén minél fényesebb lesz."

A magyar kispályás fociválogatott magyar idő szerint csütörtökön 11 órakor Brazíliával találkozik az elődöntőben.