Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Kétszer már sikerült legyőznie ebben a szezonban a Ferencvárosnak a Ludogorecet, a két csapat ezúttal az Európa-liga főtábláján csap össze egymással csütörtökön a Groupama Arénában. A meccset megelőzően Szergej Rebrov és Lovrencsics Gergő beszélt az ellenfélről, és arról, mit vár a csütörtöki csoportmeccsen.

Az első körben a Ludogorec hazai pályán 5-1-re verte a CSZKA Moszkvát, míg a Ferencváros Barcelonában játszott 1-1-es döntetlent az Espanyol ellen, így a két esélytelenebbnek tartott csapat áll továbbjutó helyen.

Szergej Rebrov, a Ferencváros edzője elmondta, annak, hogy júliusban kétszer is találkozott már ez a két csapat, nem sok jelentősége lesz csütörtök este.

"Ez már egy más kiírás, és annak ellenére más ellenfél, hogy a játékoskeret nem változott. Hazai pályán, telt ház előtt várjuk a Ludogorecet.

A csoportkör már teljesen más szint, erre is próbálunk külön felkészülni" - mondta Szergej Rebrov.

Szergej Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője az Espanyol elleni első csoportmeccsen Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az ukrán edző azt is elmondta, nem lepte meg, hogy a Ludogorec hazai pályán megverte a CSZKA Moszkvát, igaz, az eredményre ő is felkapta a fejét.

"A kimenetel nem, az eredmény meglepett. A CSZKA nem érdemelt ekkora vereséget, de el kell felejtenünk az előző meccseket csütörtökre, és csak erre a meccsre kell koncentrálnunk.

Azzal, hogy mi vagyunk az utolsó magyar csapat a nemzetközi porondon, komoly felelősség is jár, azokért is dolgozunk, akik itt vannak, akik szurkolnak nekünk és a magyar fociért is. Mindent megteszek azért, hogy tudjak segíteni."

Rebrov szerint a frissességgel nem lesz gond, hiszen három napjuk volt felkészülni. Elmondása szerint a két napot tartja nagyon kevésnek, ami a barcelonai hazautat követően a rendelkezésére állt a Kisvárda elleni bajnoki előtt.

Lovrencsics Gergő, az FTC csapatkapitánya elmondta, az első meccs jó eredménye óta azért nem a továbbjutás kérdésével foglalkoznak, csak a következő összecsapásra koncentrálnak.

"Egy meccsen vagyunk túl, de valamilyen szinten minden meccs egy ünnep nekünk a csoportkörben. Hosszú idő után vagyunk újra itt, mindenki szeretné megmutatni magát, a klub és a szurkolók is. Ezt a helyzetet most élveznünk kell.

Szeretnénk nyerni, de a lényeg, hogy a saját játékunkat játsszuk csütörtök este.

Olekszandr Zubkov, Lovrencsics Gergő és Dibusz Dénes az Espanyol elleni döntetlen után Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Nagyon örülök, hogy ennyi fronton szerepelhetek a Fradival és a válogatottal is. Ez nagyon szép, de nagyon nehéz időszak is, fontos a rotáció, és a családom is mindenben támogat, ami nekem nagyon fontos ahhoz, hogy minden meccsen a legjobb formába tudjak kerülni. A két kisfiam is nagy erőt ad ilyenkor. Örülök, hogy a Fradival elértük a kitűzött célunkat, ilyenkor egyszerűen nem érzek fájdalmat vagy fáradtságot, amikor ilyen meccseken léphetek pályára, pláne hazai pályán."

"Egyetlen magyar csapatként vagyunk a nemzetközi porondon, továbbra is szeretnénk minden meccsen bizonyítani, és azt, hogy nem véletlen volt ez a négy párharc. A mester mindenben segít,

jó meccset és győzelmet várok csütörtökön.

Az ellenfélnél augusztusban edzőváltás volt, de ismerjük őket egyénileg, a képességeiket, ezeket pedig ki kell használnunk. Mi is fejlődtünk július óta, ezt szeretnénk is megmutatni csütörtökön."

A Ferencváros-Ludogorec meccs csütörtökön 18.55-kor kezdődik majd a Groupama Arénában, a találkozót a lengyel Bartosz Frankowski vezeti majd.

Mindent egy helyen az Eb-ről