Vágólapra másolva!
90 perc után 1-1-es döntetlennel végződött a Manchester City-Liverpool Angol Szuperkupa mérkőzés. Jobban kezdett a bajnok City, Sterling korán megszerezte a vezetést Guardiola csapatának. A második félidőben többet támadott a Liverpool, és a 78. percben Matip egy fejessel kiegyenlített. A rendes játékidő végeztével tizenegyesek következtek, ahol a Manchester City nem hibázott, így Guardiola csapata nyerte a szezon első trófeáját Angliában.

Angliában hagyományosan a Community Shielddel, az Angol Szuperkupa mérkőzésével veszi kezdetét a labdarúgó idény. 2019-ben az angol bajnok és FA-kupa győztes Manchester City és a bajnokságban második helyezett Liverpool csapott össze a szezon első trófeájáért. Az előző szezonban Liverpoolban 0-0-át játszottak a csapatok, míg a Manchester City pályaválasztásával 2-1-re nyert a hazai csapat, ami a liverpooliak egyetlen veresége volt tavaly. A meccs érdekessége volt, hogy Josep Guardiola és Jürgen Klopp először mérkőztek meg egymás ellen egy kupadöntőben Angliában.

A mérkőzés elején egy villámgyors Salah-akciót és elrontott Sané-befejezést követően az első nagyobb helyzetét a Manchester City gólra váltotta. A 12. percben egy balról beadott labdát David Silva kotort tovább a kapu elé, amire Strerling reagált a leggyorsabban, és öt méterről a kapuba lőtte.

Az első félidőben a 17. percében Sterling megduplázhatta volna a saját és a csapata góljainak a számát is, de Allison megfogta a lövését. Az első félidő második felében több nagy helyzetet már nem jegyezhettünk fel.

A 12. percben már a vezetésnek örülhetett a manchesteri csapat Forrás: AFP/Adrian Dennis

A második félidő elején a bajnoki címvédő kékek eldönthették volna meccset, de David Silva és Sterling befejezése nem volt kellően pontos. Az utolsó félóra kezdetén magára talált a Liverpool, előbb van Dijk, majd egy perccel később Szalah is a kapufát találta el.

A holland védő nem sokat tévesztett.

Van Dijk nagyon közel volt a gólszerzéshez Forrás: Origo

A Liverpool a 77. percben egy a Manchester City góljához nagyon hasonlító támadást vezetett, egy baloldalról lágyan beérkező labdára Matip most időben érkezett és kiegyenlített.

A 83. percben a liverpooli Keita könnyen hőssé válhatott volna, de a 16 méteres lövését Bravo nagyot nyújtózkodva kitornászta.

Matip szerezte a Liverpool egyenlítő gólját Forrás: AFP/Adrian Dennis

A hajrában még mindkét csapatnak volt sansza a győzelem megszerzésére, de a legnagyobb helyzetet Szalah hagyta ki a 92. percben. Egy az egyben vihette a kapusra a labdát, de Bravo védeni tudott. Szalah a kipattanót még a kapura tudta fejelni, de annyira erőtlen volt a kísérlet, hogy Kyle Walker a gólvonalról menteni tudott.

Nem rendeztek hosszabbítást, egyből tizenegyesek következtek. Az első körben Shaqiri és Gündogan is belőtte a labdát a kapuba. A második körben Wijnaldum hibázott, de Bernardo Silva nem, így előnybe került a City. A későbbiek nem rontott már senki, így a Manchester City nyerte meg a Community Shieldet.