Vágólapra másolva!
Péntek este az argentin labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte Venezuelát a Copa Amércia negyeddöntőjében, így bejutott a legjobb négy közé, ahol a házigazda brazil csapattal találkozik.

Az argentinok remekül kezdték a mérkőzést, már a harmadik percben megszerezhették volna a vezetést, de Sergio Agüero közeli lövését Wuilker Farinez lábbal védte.

A 10. percben már tehetetlen volt a venezuelai kapus.

Egy bal oldali szöglet után Agüero lőtt, rosszul találta el a labdát, de a kapu előtt ólálkodó Lautaro Martínez belepiszkált a labdába, és megszerezte a vezetést az argentin csapatnak.

A folytatásban is Messiék uralták a meccset, de a venezuelaiak rengeteget faultokat, így nem alakult ki folyamatos játék. A 37. percben növelhették volna az előnyüket az argentinok. Messi bal oldali szabadrúgására German Pezzella érkezett, de hét méterről kapu fölé fejelt.

Akárcsak az utolsó csoportmeccsen, ismét Lautaro Martinez volt az argentinok nyerőembere Forrás: AGIF/Thiago Ribeiro/AGIF/Thiago Ribeiro

A második játékrész argentin rohamokkal indult.

A 47. percben Farinez védte Leandro Paredes éles szögből meglőtt szabadrúgását, majd fél perccel később Lautaro Martinez megszerezhette volna a második gólját, de ziccerben a kapu mellé lőtt.

A folytatásban a venezuelaiak teljesen átvették a játék irányítását, és a 65. percben majdnem ki is egyenlítettek. Darwin Machis szólózott, majd a tizenhatoson belül Juan Foyth becsúszva akarta szerelni, de nem találta el a labdát. Az esetet vizsgálta a videobíró, de végül a kolumbiai Wilmar Roldan játékvezető nem ítélt tizenegyest.

A 71. percben a meccs legnagyobb helyzetét hagyták ki a venezuelaiak.

Tomas Rincon kiugratásával Ronald Hernandez lépett ki ziccerben, egy pattanás után kapura lőtt, de az argentin kapus, Franco Armani bravúrral védett.

Venezuela megérdemelte volna az egyenlítést Forrás: AFP/Mauro Pimentel

Ahogy az lenni szokott, a kihagyott helyzetek után büntetett a futball, és a 74. percben eldöntötték a meccset az argentinok. Agüero középre tartó lövésébe Farinez ért bele szerencsétlenül, a kezei közül kicsorgó labdára Giovani Lo Celso csapott le, és közelről az üres kapuba passzolt.

A 83. percben ismét Armani mentette meg a kapott góltól az argentin csapatot, ezúttal Salomon Rondon közeli fejesét védte hatalmas bravúrral.

Az utolsó percekben a venezuelaiak mindent megtettek a szépítésért, míg az argentinok Dybala és Di Maria vezérletével kedvükre kontrázhattak, de több találat nem született a mérkőzésen.

Argentína továbbra is szenved a Copa Américán, de két szerencsés gólnak, és egy fantasztikus kapusteljesítménynek köszönhetően bejutott az elődöntőbe, ahol a házigazda brazil válogatott lesz az ellenfele.

Copa América, negyeddöntő
Venezuela-Argentína 0-2 (0-1)
Gólszerző: Lautaro Martínez (10.), Lo Celso (74.)