Vágólapra másolva!
A román U21-es válogatott védő, Rus Adrián a MOL Vidi FC-ben folytatja pályafutását, olvasható a fehérvári klub honlapján.

Rus Adrián 1996-ban született az erdélyi Szatmárnémetiben, szülővárosában kezdett el futballozni, 2015-ig ott játszott, majd a Fehérgyarmathoz igazolt, ahonnan az NB II-ben szerpelő Balmazújváros játékosa lett.

A Hajdú-Bihar megyei csapatnál 2016-17-re alapemberré vált és kivette a részét a gárda történetének eddigi legnagyobb sikeréből: második helyen végeztek és feljutottak az első osztályba. Rus az NB I-ben is megőrizte kezdő pozícióját, a védőként és középpályásként is bevethető játékos 30 mérkőzésen két gólt szerzett az NB I-ben.

Kovács Zoltán és Rus Adrián Forrás: molvidi.hu

A Balmazújváros végül kiesett, Rus pedig tavaly júliusban aláírt a Puskás Akadémiához, amely azonnal kölcsönadta őt a román élvonalbeli Sepsi OSK-nak. Az erdélyi csapatban november 9-én debütált a bajnokságban és 14 meccsen lépett pályára.

Rus jelenleg az U21-es román válogatottal az Európa-bajnokságon szerepel, játszott hétfőn, a franciák elleni 0-0-s meccsen is, belső védőként. A románok az elődöntőben a németekkel találkoznak majd.

„Boldog vagyok, hogy Magyarország legjobb csapatában folytathatom a pályafutásomat. Ez óriási előrelépés a karrieremben, izgatottan várom, hogy elkezdődjön az új szezon. Rengeteg kiváló labdarúgó van a MOL Vidi FC keretében, úgyhogy biztos nagy harc lesz a csapatba kerülésért, de mi más is lenne a célom, mint az, hogy teljesítményemmel kiharcoljam a helyem a csapatban. Nem csak a magyar pontvadászatban, de a nemzetközi porondon is sikeres szereplést remélek és bízom benne, hogy ehhez én is sokat hozzá tudok majd tenni" – monsta Rus Adrián.

„Nem volt nehéz felfedeznünk Adriánt, hiszen játszott már Magyarországon és a személyében egy rendkívül tehetséges fiatal labdarúgót ismerhettünk meg. Régóta figyeljük őt és természetesen a román bajnokságban nyújtott teljesítményét is folyamatosan nyomon követtük. Bátran kijelenhetjük, hogy posztján a liga egyik legjobb játékosává nőtte ki magát Romániában. Biztos vagyok benne, hogy a nálunk elvégzett munka, valamint a nagyszerű vidis csapattársaknak köszönhetően a jövőben még tovább fog fejlődni Adrián. Képessége és tehetsége alapján készen áll arra, hogy rögtön helyet követeljen magának a csapatban, ezt azonban természetesen senki nem adja majd ajándékba, neki kell az edzéseken, edzőmeccseken bizonyítania, hogy valóban ott a helye" – nyilatkozta Kovács Zoltán sportigazgató.