Szlovákia könnyedén verte Azerbajdzsánt Bakuban

Horizontal
Slovakia's midfielder Marek Hamsik runs with the ball during the FIFA World Cup 2018 qualifying football match between Scotland and Slovakia at Hampden Park in Glasgow on October 5, 2017. (Photo by Andy BUCHANAN / AFP)
Vágólapra másolva!
A magyar válogatottal azonos Eb-selejtezőcsoportban szereplő Szlovákia idegenben győzte le az E csoport utolsó helyén álló Azerbajdzsánt.

A mieinkhez hasonlóan a szlovákok is hosszú idegenbeli nyeretlenségi sorozattal, egészen pontosan két éve és egy napja nyertek utoljára az otthonuktól távol, érkeztek Azerbajdzsánba, ahol hét vereség és egy döntetlen után kötelező volt végre győzniük, hogy tartani tudják a lépést a csoport élén álló magyar és horvát válogatottal.

A meccs ennek megfelelően szlovák mezőnyfölénnyel, és a mieink szombat esti összecsapásáról ismert azeri keménykedéssel indult, hogy aztán a Celta Vigo középpályása, Stanislav Lobotka a 8. percben a 16-os vonaláról kilője a jobb alsó sarkot.

A magyarok elleni meccshez hasonlóan, Agajev kapus ezúttal is jól védett, a 20. percben egy fejest szedte ki a jobb alsóból nem kis bravúrral, majd Juraj Kucka lövését tolta a léc fölé. A Parma középpályása a 27. percben aztán már nem kegyelmezett, 28 méterről iszonyatosan bevarrt egy szabadrúgást.

Amire egy percen belül érkezett az azeri válasz, Szejdajev tolt kettőt befelé balról, majd kilőtte a bal felső sarkot.

De csak másfél percig volt szoros a meccs, mert jött Marek Hamsík, hogy ő meg 18 méterről bombázzon a kapuba.

A második félidő első tíz percét kicsit megnyomták a szlovákok, majd átadták a területet az azerieknek, aminek eredményeként Dubravkának kellett bravúrt bemutatnia az 55. percben. Ez felébresztette a vendégeket, akik két perccel később egy Pekarík, Vavro, Hamsík akció végén az ex-nápolyi klasszis második góljával eldöntötték a meccset.

Az azerieknek innentől már nem volt vesztenivalójuk, támadtak is becsülettel, amit a szlovákok veszélyes kontrákkal "háláltak meg", ezek egyikéből, a Herthában játszó Ondrej Duda sarokkal adott gyönyörű passzából David Hancko az ötödiket is megrúgta.

Eredmény, Európa-bajnoki selejtező, E csoport:
Azerbajdzsán–Szlovákia 1-5 (1-3)
gól: Szejdajev 28., ill. Lobotka 8., Kucka 27., Hamsík 30., 57., Hancko 85