Vágólapra másolva!
A PSG-től távozó Adrien Rabiot hétfőn átesik a kötelező orvosi vizsgálatokon, majd aláírja a négyéves szerződését a Juventusszal.

A 24 éves játékos évi 7 millió eurót kereshet a torinói csapatnál, amely bónuszokkal együtt akár 10 millióig is felemelkedhet. Rabiot érkezését a Juventus is elismerte, ugyanis a hivatalos Twitter-csatornájára kitett egy képet és egy videót a francia focista megérkezéséről.

A hatszoros francia válogatott középpályás az egyik legkapósabb árucikk volt az átigazolási piacon. Az utóbbi hetekben vitte volna a Manchester United, de Zinédine Zidane, a Real Madrid edzője is az egekig magasztalta a játékát, és elmondta, hogy szívesen látná a csapatában.

Korábban úgy tűnt, Rabiot a Barcelona játékosa lesz, azonban az ügynökének – aki egyben az édesanyja is – túl magasak voltak a fizetési igényei, a katalán klub képviselői pedig megunták a licitháborút. Rabiot édesanyja, Veronique a tárgyalások utolsó szakaszában elképesztő prémiumokat és aláírási összegeket követelt, ezért a katalánok inkább 75 millió euróért leigazolták az Ajax Amsterdam 21 éves középpályását, Frenkie De Jongot, akit a világ egyik legtehetségesebb játékosának tartanak.

Adrien Rabiot megérkezett Torinóba Forrás: JuventusFC/Twitter

A 24 éves középpályás nem sikertörténetként fog visszatekinteni az előző szezonra. Didier Deschamps, a francia válogatott szövetségi kapitánya nem jelölte a világbajnokságra utazó 23 fős keretbe, viszont a három tartalék közé nevezte. Azonban a PSG középpályása e-mailben tudatta a kapitánnyal, hogy nem kér a tartalékszerepből, ezzel pedig elvágta magát nála, és azóta nem kapott meghívót a nemzeti csapatba.

Rabiot az idei szezonban csak húsz meccsen lépett pályára a PSG-ben. Amikor decemberben kiderült, hogy nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését, Nasszer al-Khelaifi tulajdonos és Antero Henrique sportigazgató kitiltották az öltözőből.

Rabiot a második sztárjátékos, aki idén nyáron ingyen igazol a Juventushoz. A torinói csapat ugyanis korábban már bejelentette, hogy leszerződtette az Arsenal walesi középpályását, Aaron Ramsey-t.

Torinóban tudják, hogyan kell jó üzletet csinálni.