Vágólapra másolva!
Spanyol sajtóértesülések szerint az FC Barcelona kész felajánlani a Paris Saint-Germainnek a legdrágább futballistáit, hogy két év után visszaszerezze Neymart.

Neymar szóban már megegyezett az FC Barcelonával, hamarosan visszatér a katalán csapathoz a Paris Saint-Germaintől. A Sport című lap úgy tudja, Neymar még úgyis elfogadja a spanyol klub ajánlatát, hogy kevesebbet fog keresni, mint most Párizsban.

A 27 éves támadó állítólag már több volt barcelonai csapattársának küldött üzenetet, amelyben azt írta, hogy visszatér.

Az átigazolás egyelőre nem hivatalos, mert a két klubnak még meg kell egyeznie a brazil támadó vételárában. A párizsiak állítólag 300 millió eurót szeretnének kapni Neymarért, akit 2017 nyarán 222 millióért igazoltak a Barcától.

Lionel Messi ragaszkodik Neymar leigazolásához Forrás: AFP/Toru Yamanaka

A katalán csapat azonban nem szeretne ennyit fizetni a Neymarért, aki az utóbbi két évben rengeteget volt a címlapokon a botrányai miatt. A 27 éves brazil támadó már több csapattársával is összetűzésbe keveredett, áprilisban megütött egy szurkolót a Rennes ellen elvesztett kupadöntő után, júniusban pedig nemi erőszakkal vádolta meg brazil modell, Najile Trindade. Brazíliában ugyan nem veszik komolyan az esetet, állítólag egy előre megtervezett akció volt Neymar megkopasztására, és lejáratására, azonban a Barcának akkor sem hiányoznak az efféle ügyek.

Érthető, hogy a sok balhé fényében a Barca nem akar rekordot dönteni az átigazolási piacon, ezért 100 millió euró mellett egy sztárjátékosát adná a PSG-nek Neymarért.

A brazil O Globo úgy tudja, négy játékos neve került szóba cserealapként: a Neymar helyére 2017-ben 105 millióért igazolt Ousmane Dembélé, a 160 milliós rekordösszegért szerződtetett Philippe Coutinho, illetve a francia világbajnok Samuel Umtiti és a horvát vb-ezüstérmes Ivan Rakitic.

Coutinho, Dembélé és Umtiti helye sem biztos Barcelonában Forrás: NurPhoto/Jose Breton

Dembélé két év alatt sem tudott beilleszkedni Barcába és a klub történetének legdrágább játékosa, Coutinho sem találja a helyét, így mindkét játékos jól jöhetne ki a váltásból. Ugyanez igaz Samuel Umtitire is, aki az idei szezonban kiszorult a kezdőcsapatból. Ivan Rakitic azonban alapember, és esze ágában sincs távozni Barcelonából. Persze, ez lehet csak addig lesz így, amíg a holland szupertehetség, Frenkie De Jong be nem mutatkozik a csapatban.

Neymar nem dönt rekordot, Mbappé megfizethetetlen

Az utóbbi években egyre elterjedtebb jelenség, hogy egy élő szerződéssel rendelkező, megbecsült focista nyíltan kimondja, hogy távozni szeretne klubjától. Ezek a történetek általában leragadnak a sajtóban való üzengetésnél, de olyanra is volt példa, hogy egy játékos addig sztrájkolt, amíg el nem adták álmai csapatához.

Egyelőre nem tudni, hogy a két klub álláspontja mennyire közelít egymáshoz, az O Globo szerint az illetékesek optimisták, és hamarosan megállapodnak.