Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Az MLSZ döntött az MTK halasztási kérelméről

Budapest, 2018. december 8. Az MTK játékosainak gólöröme, balról jobbra Vass Ádám, Baki Ákos, Gera Dániel, Lencse László és Vogyicska Bálint, jobbról Rózsa Dániel, a Haladás kapusa a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában játszott MTK Budapest - Szombathelyi Haladás mérkőzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2018. december 8-án. Az MTK 4-0-ra győzött. MTI/Czagány Balázs
Vágólapra másolva!
Nem halasztják el szombatról a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában sorra kerülő Szombathelyi Haladás-MTK Budapest mérkőzést.

A kék-fehérek arra hivatkozva fordultak a kéréssel a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottságához, hogy játékosainak egy része és a szakmai stáb több tagja is vírusos fertőzést kapott, amely elmondásuk szerint az U19-es csapatot is érinti.

Az MLSZ honlapjának pénteki beszámolója szerint, mivel a szombathelyiek írásban jelezték, hogy nem támogatják a kérelmet, ezért a versenyigazgatóság nem adott helyt a budapesti klub kérésének.

Megtartják szombaton a Haladás-MTK bajnokit Forrás: MTI/Czagány Balázs

Az MLSZ további indoklása szerint a versenybizottság figyelembe vette azt is, hogy a múltban a klubok - szurkolói igényekre is hivatkozva - többször határozottan kérték az MLSZ-től a versenynapok és időpontok betartatását, hogy kiszámíthatók legyenek a találkozók kezdési időpontjai, és azok később ne is változzanak.

- olvasható a kommünikében.

A szervezet közleménye hozzátette, döntő érv volt az is, hogy a telített versenynaptárban nincs lehetőség arra, hogy egyéb mérkőzésekre gyakorolt hatás nélkül pótolni lehessen az elmaradó találkozót.

A Haladás sereghajtó az NB I-ben, hátránya jelenleg hat pont a már bennmaradást érő 10. helyen álló Kisvárdával szemben. Az MTK a hetedik helyen áll.

Mindent egy helyen az Eb-ről