Messi mosolyogva pózolt a magyar legenda mellett Barcelonában - fotó

fbl Horizontal
Barcelona's Argentinian striker Lionel Messi smiles during a training session at Old Trafford stadium in Manchester, north west England on April 9, 2019, on the eve of their UEFA Champions League quarter final first leg football match against Manchester United. (Photo by Oli SCARFF / AFP)
Vágólapra másolva!
Barcelonában járt Dunai Antal, az Újpesti Dózsa egykori válogatott csatára, akinek ezúttal sikerült a lehetetlen, és találkozhatott napjaink egyik legjobb futballistájával, Lionel Messivel is.

Az 1968-ban Mexikóvárosban a magyar válogatottal olimpiai bajnoki címet, négy évvel később pedig ezüstérmet nyerő egykori kiváló támadót jól ismerik Spanyolországban, hiszen edzői karrierje során a Xerez, a Betis, a Castellon, a Murcia és a Levante csapatát is irányította, és a mai napig rendszeresen jár vissza, hol valamelyik egykori legendás magyar játékos – Puskás Ferenc, Kubala László, Czibor Zoltán, Kocsis Sándor – szobrának az avatására, hol pedig futballmeccsekre.

„Az összes Király-kupa-döntőn, Szuperkupán ott vagyok. Jó kapcsolatom van a korábbi és a mostani elnökkel is a Betisnél” – mondta el a Blikknek Dunai Antal, aki ezúttal Barcelonában járt, és sikerült neki az, ami nagyon keveseknek.

Nemcsak bejutott a Barcelona edzésére, ahol még helikopter is köröz a gyakorlópálya fölött, nehogy drónnal kifigyeljék a csapatát felkészülését, de a tréning után találkozhatott Gerard Piquével és napjaink talán legjobb futballistájával, Lionel Messivel is.

Olimpiai bajnokok, ha találkoznak Forrás: Blikk.hu

„Dedikált mezt kaptam Messitől a tréning után, és jól elbeszélgettünk. Természetesen spanyolul, mert annak idején nem voltam hajlandó az edzői fizetésemből tolmácsot fogadni, inkább autodidakta módon gyorsan elsajátítottam a nyelvet. Mondtam neki, hogy nekem 1968-ban Eusébio mögött Ezüstcipő jött össze, adhatna egyet kölcsön az ő öt Aranycipőjéből. Ezen jót nevetett” – elevenítette fel a jó hangulatú találkozás részleteit a 76 éves magyar legenda.