Vágólapra másolva!
A Sportfaktor.hu, majd a szombathelyi kötődésű Rangadó.hu portál írta meg először: a labdarúgó NB I sereghajtója, a lényegében már kiesett Haladás súlyos anyagi gondokkal küzd.

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül, a klub vezetői közül Tóth Miklós ügyvezető a klubhonlapnak elismerte a tartozásokat: „Igaz, hogy vannak likviditási gondjaink, a várt támogatások, szponzori pénzek egyelőre nem érkeztek meg.

A labdarúgók a márciusban esedékes bérük egy részét kapták meg.

Szerdán volt taggyűlés, ahol a tulajdonosok a folytatás, a problémák megoldása mellett döntöttek.” A játékosok között akadt olyasvalaki, aki – inkognitója megőrzésével – pikáns háttérinformációkkal szolgált a lapnak, mint ahogy a Hali egy korábbi alkalmazottja sem tett lakatot a szájára.

A Haladás új stadionja és a szurkolók Forrás: MTI/Varga György

„Szóval, úgy tudjuk, félmilliárd forint körüli a csapatot működtető Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. adóssága, ami egy kis költségvetésű klubnál jelentős. Olyannyira, hogy – fültanúk jelenlétében – Tóth Miklós ügyvezető két hete kijelentette,

talán nem is tudják befejezni a most folyó pontvadászatot. De ha sikerül is, abban az esetben, ha nem teljesítik a licencfeltételeket, akkor a megyei bajnokságba száműzheti őket az MLSZ.

S úgy járhat a Haladás, ahogy tavaly a Sopron vagy korábban az ETO FC” – írták.

A teljes cikket ide kattintva olvashatják.