Vágólapra másolva!
Nyolc meccs van hátra az NB I-es labdarúgó-bajnokság idei küzdelmeiből, és 11 pont a szombathelyiek hátránya a 10. helyen álló Diósgyőr mögött. Ugyanakkor úgy tűnik, hogy a csoda is kevés lehet - írja a SportFaktor.

Se fegyver, se paripa, se pénz

Haladjunk visszafelé.

Fegyver
Úgy tűnik az nincs. Az utolsó három meccsén összesen hat gólt szerzett a Haladás – az Újpest és a Honvéd között osztották szét igazságosan, a Ferencvárosnak már nem jutott –, előtte összesen 22 meccsen tizenötöt. Nem sok, ellenben kevés. Ráadásul a szombathelyi keretből hárman, Gál Bálint, Priskin Tamás és Bamgboye négy-négy találatnál, vagyis összesen tizenkettőnél jár. Ami mondjuk nem sok, de az nem szerencsés, ha három játékos hozza össze egy csapat góljainak közel a felét.

Paripa
Az sincs. Király Gábor ugye piros lapot kapott a Ferencváros ellen, így nem szerepelhet a következő három bajnokin. Saláta Kornél szalagszakadást szenvedett, ő is pihen. Vagyis a kapus és a védelem oszlopa kiesett a csapatból. Ez sem sok jót jelez előre.

Pénz
Úgy hallani az sincs. Az öltözőből származó hírek arról szólnak, hogy a játékosok fizetése nem nagyon akar megérkezni a számlájukra, ami legalábbis nem segíti a szombathelyieket. Információink szerint a fizetések csúszása immár rendszeres, egyelőre a sorsdöntőnek ígérkező Puskás Akadémia elleni találkozóra is úgy készülnek a labdarúgók, hogy az aktuális bért nem kapták meg.

Szóval se pénz, se paripa, se fegyver. Így nehéz lesz csodát tenni. A szurkolók is belekötöttek már a tulajdonosokba – vajon miért? –, vagyis tényleg szétesőben, pontosabban kiesőben van a Haladás.