Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Pintér Attila: Bármit mondanak rólam, állok elébe

Pintér Attila Mezőkövesd
Debrecen, 2016. november 5. Pintér Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójában játszott Debreceni VSC - Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2016. november 5-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A tervet teljesítette, tavaly nyáron mégis távozott a Puskás Akadémiától Pintér Attila, a korábbi szövetségi kapitány, aki futballunk helyzetéről, továbbá személye megítéléséről is beszélt az nso.hu-nak. 

Pintér Attila a Puskás Akadémiánál eltöltött időszakról elmondta, hogy kizárólag pozitív érzésekkel gondol vissza arra a másfél évre, és bár mindent sikerült megvalósítani a kinevezésekor kitűzött célokból,

a futballban bármi bármikor megtörténhet, így hozta az élet, nincs abban semmi különleges, hogy ennek ellenére távoznia kellett.

Talán az elvesztett Magyar Kupa-döntő miatt maradt benne némi hiányérzet, de mindent megtettek az Újpest ellen is, ahol végül a tizenegyesrúgásoknál elpártolt tőlük a szerencse.

Pintér Attila a Magyar Kupa-döntőig vezette a Puskás Akadémiát Forrás: Döme László Balázs/pfla.hu

Pintér Attila az is elárulta a lapnak, hogy mivel töltötte az idejét azóta, hogy nincsen csapata.

„Ilyenkor lehetőség nyílik felkészülni a következő megméretésre, és az új trendeket követve bővíteni a szakmai tudásomat. Edzői pályafutásom elején is – Antók Zoltánnak köszönhetően –

és az adrenalin, mert igazi sportember vagyok" – mondta a korábbi szövetségi kapitány, aki hozzátette, hogy azért nem vállalt még munkát, mert a kitűzött célokhoz képest nem voltak meggyőzőek a feltételek. Csak akkor mond igent, ha az elvárások és a lehetőségek összhangban állnak, az sem baj, ha másodosztályú csapatról van szó.

„Véleményem szerint teljesen meg kell újítani az utánpótlás-nevelést. Más koncepcióra van szükség, tanulni kell a külföldi példákból.

Felhozhatjuk Spanyolország, Németország, Belgium, Hollandia vagy Svájc esetét, a korábbi sikertelen világversenyek után mindegyik nemzetnél rájöttek, nem működött a rendszerük. Ezt követően átértékelték a labdarúgásukat, és mertek újítani. Mi csak beszélünk róla, de nem lépünk, pedig a Magyar Labdarúgó-szövetség és a kormány minden támogatást megad hozzá. Ám akiknek többet és jobban kellene dolgozniuk azért, hogy előrelépjen a magyar futball, nem teszik meg. Ha változik az utánpótlásképzés, az NB I színvonala is növekszik" – árulta el Pintér Attila arra a kérdésre, hogy milyen benyomásai vannak a magyar fociról.

Pintér Attila őszintén elmondta a véleményét Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Végül a személye megítéléséről is beszélt, amelyből kiderült, hogy

a győzelem érdekében mindenre képes, számára ez a sport lényege. Akinek ez nem tetszik, az másként gondolkodik Pintér szerint.

„Bármelyik korábbi klubomhoz visszamehetnek, s a szertárosoktól kezdve a játékosokon át a pályamunkásokig nyugodtan megkérdezhetnek bárkit, hogy mi a véleményük rólam. Elmondhatnám én is, de nem teszem, inkább kérdezzék meg őket. Bármit mondanak, állok elébe!"

Mindent egy helyen az Eb-ről