Szurkolók a pályán, könnygáz: félbeszakadt a görög rangadó - videó

Panathinaikos Athens v Olympiakos Piraeus - Greek League NurPhoto General News Athens - Greece March 17 2019 17th March 2019 Football Maatch Soccer Match Olympic Stadium
Greek Super League football match between Panathinaikos Athens and Olympiakos Piraeus suspended after fans invade pitch at Olympic Stadium in Athens, Greece, on March 17, 2019 (Photo by Dimitris Lampropoulos/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Szurkolói rendbontás miatt a 70. percben félbeszakadt a vasárnapi Panathinaikosz-Olympiakosz görög labdarúgó bajnoki rangadó.

A mérkőzést vezető német Marco Fritz először az után állította meg a játékot, hogy a negyedik percben a hazai drukkerek a pályára özönlöttek, és az Olympiakosz kispadján helyet foglaló cserejátékosokra támadtak.

A találkozó nyolc perc elteltével folytatódott, de később a stadionon kívül is elszabadultak az indulatok: miután a vendégek spanyol csatára, Miguel Ángel Guerrero vezetést szerzett az 53. percben, a Panathinaikosz-szurkolók a rendőrökre támadtak, akik csak könnygáz bevetésével tudtak rendet teremteni.

A nyálkahártyát irritáló szer nem sokkal később a stadionba is bejutott, így a bíró a 70. percben véget vetett az összecsapásnak, melynek három pontját az Olympiakosz együttese kapta.

A hazai klub komoly pénzbüntetésre és pontlevonásra számíthat.

A görög bajnokságban 25 forduló után a 60 pontos Olympiakosz hétpontos hátránnyal második a PAOK Szaloniki mögött, a Panathinaikosz – melytől korábban már levontak hat pontot – a mérkőzés után 32 ponttal a hetedik.