Sir Alex Ferguson visszatér a Manchester Unitedhoz

MEDAL TROPHY TEAM FOOTBALL JOY HORIZONTAL
Manchester United manager Alex Ferguson celebrates with his players, after they defeated Bayern Munich in the Champions League final in Barcelona, 26 May 1999. Manchester won 2-1. (ELECTRONIC IMAGE)
Vágólapra másolva!
Visszatér a Manchester United kispadjára Sir Alex Ferguson. A menedzser, akivel a klub legnagyobb sikereit elérte, ráadásul nem egyedül jön, olyan legendákat is hoz magával, mint Teddy Sheringham. 

Egy különleges jótékonysági meccsre állhat össze az 1999-es BL-döntőt nyert csapat: a legendás mérkőzés 20. évfordulóján újra lejátszanák a Bayern München elleni találkozót – írja a The Sun.

Micsoda győzelem, micsoda csapat volt! Forrás: DPA/AFP/Jan Nienheysen

Az angolok elképzelése szerint mindkét csapat ugyanazzal a 22 fős kerettel állna ki, mint két évtizeddel ezelőtt Barcelonában, a Nou Campban, és ugyanaz lenne a két edző is. Vagyis – ha csak egy meccsre is, de – Sir Alex Ferguson ismét a Manchester Unitedot irányíthatná, a csapat jelenlegi vezetőedzője, Ole Gunnar Solksjaer pedig játékosként venne részt a gálán, hiszen a '99-es meccsen a 95. percben épp az ő góljával nyert az angol csapat. De újra láthatnánk a pályán David Beckhamet, Cole-t és Schmeichelt is, a németeknél pedig Matthaust és Kahnt.

Sir Alex Ferguson tavaly nyáron súlyos agyvérzéssel került kórházba, életmentő műtéten esett át, de felépülése után is szoros maradt a kapcsolata a klubbal. Annyira, hogy a december óta a ManUn megbízott vezetőedzői posztját betöltő Ole Gunnar Solksjaer meghívására nemrég részt vett a manchesteriek egyik edzésén.

A jótékonysági meccs bevételeit hátrányos helyzetű gyerekek támogatására ajánlják majd fel.