Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Modric magára vállalta a Real Madrid vereségét

fbl Horizontal
Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric gestures during the Spanish League football match between Real Madrid CF and Real Sociedad at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on January 6, 2019. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Luka Modric önkritikusan fogalmazott, míg Santiago Solari vezetőedző a játékvezetőt kritizálta azután, hogy a Real Madrid vasárnap hazai pályán 2-0-ra kikapott a Real Sociedadtól.

Az aranylabdás horvát középpályás levette Solari válláról a bajnoki vereség felelőségét, amit aztán a játékosokra hárított.

- mondta Modric. Hozzátette: a tréner megfelelően felkészítette és motiválta őket, de a futballistáknak kellene jobban teljesíteniük és koncentrálniuk, hiszen ők vannak a pályán.

"Több játékos sem a maximumot nyújtotta. Nekem is javulnom kell, valamint vállalni a felelősséget"

- értékelt az irányító.

Modric önkritikusan elemezte az elvesztett meccset Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Solari a mérkőzéshez annyit fűzött hozzá, hogy azon részükről "minden rosszul sült el", Jose Luis Munuera Montero játékvezetőn azonban számon kérte, hogy két vitás esetben sem alkalmazta a videobíró-technológiát (VAR).

"Ha ilyen esetekben nem használják a VAR-t, akkor az egész értelmét veszti"

- bosszankodott az argentin szakember. "Mindannyian emberek vagyunk, mindannyian hibázunk, de ha megvan az esély arra, hogy a pontos bizonyítékok ismeretében korrigáljunk, de még csak nem is használjuk ki ezt a lehetőséget, azt nehéz megérteni" - nyilatkozta Solari.

Santiago Solari nem is próbálta leplezni csalódottságát Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Az edző Sergio Ramos és Asier Illarramendi ütközését említette, valamint azt a számára sokkal nyilvánvalóbb esetet, amikor Vinicius átesett az elé kivetődő Geronimo Rullinon, a Real Sociedad kapusán.

Emilio Butragueno madridi klubigazgató hangsúlyozta: klubjuk mindig tisztelettel viszonyult a játékvezetőkhöz és támogatta a VAR-t, ezért nem értik a történteket.

- tette fel a költőinek szánt kérdést Butragueno.

A Real a 18. forduló után tízpontos hátrányban van a listavezető Barcelonával szemben, a tabellán csak az ötödik helyen áll, így jelenleg nincs Bajnokok Ligáját érő pozícióban.

Mindent egy helyen az Eb-ről