A válogatottból is kizárnák az orosz csapatba igazoló ukránt

FOOTBALL - FRIENDLY GAME - ITALY v UKRAINE 2018 FOOT FOOTBALL FRIENDLY GAME Italie Italy MATCH Soccer SPORT UKRAINE
Yaroslav Rakitskiy of Ukraine during the International friendly football match between Italy and Ukraine on October 10, 2018 at Luigi Ferraris Stadium in Genoa, Italy - Photo Massimo Cebrelli / DPPI
Vágólapra másolva!
Hazájában a kritikák kereszttüzébe került a Sahtar Donyeckből a Zenit Szentpétervárhoz igazolt ukrán labdarúgó, Jaroszlav Rakickij.

Az 54-szeres válogatott védő egész eddigi pályafutását a Sahtarban töltötte, amellyel hét bajnoki címet nyert. Új együttesével a 2022/23-as idény végéig szóló szerződést kötött a keddi bejelentés szerint.

A klubváltás miatt Instagram-oldalát éles hangvételű szurkolói kritikák árasztották el, míg több ukrán médium felvetette, hogy a 29 éves Rakickijt ki kellene zárni a nemzeti csapatból.

A bírálatok hátterében az áll, hogy az orosz-ukrán viszony 2014 márciusa óta rendkívül feszült: ekkor a Krím-félszigetet egy helyi népszavazás eredményére hivatkozva Oroszország annektálta. Az azóta is tartó konfliktus miatt a Sahtar például Harkivban játszotta hazai európai kupamérkőzéseit.