Visszavonul a válogatottól a focivébék történetének korelnöke

Essam El-Hadary
Egypt's Essam El-Hadary celebrates wining against Congo's team during their World Cup 2018 Africa qualifying match between Egypt and Congo at the Borg el-Arab stadium in Alexandria on October 8, 2017. Liverpool striker Mohamed Salah converted a stoppage-time penalty to give Egypt a dramatic 2-1 win over Congo Brazzaville Sunday and a place at the 2018 World Cup in Russia. / AFP PHOTO / TAREK ABDEL HAMID
Vágólapra másolva!
Visszavonul a válogatottól az egyiptomi Esszal el-Hadari, aki a nyári oroszországi világbajnokságon a vébék történetének legidősebb pályára lépő játékosa lett.

El-Hadari 45 éves és 161 napos volt, amikor a világbajnokság csoportkörének utolsó meccsén pályára lépett Szaúd-Arábia ellen, amivel ő lett a vébék történetének legidősebb játékosa, több mint két évet verve az utolsó vb-meccsét 43 évesen és három naposan megvívó kolumbiai kapusra, Faryd Mondragonra. El-Hadari ugyan vereséggel (1-2) búcsúzott a válogatottól, de azt elmondhatja, hogy megfogott egy tizenegyest.

"Huszonkét év, négy hónap és tizenkét nap után, úgy érzem, most jött el nap, hogy elköszönjek a válogatottól. Nagyon büszke vagyok rá, hogy 159 alkalommal játszhattam a csapatban, ez semmihez sem fogható eredmény" – mondta a veterán kapus, aki klubszinten még korántsem hagyta abba, júlusban írta alá új szerződését (pályafutása során harmadszor) az afrikai Bajnokok Ligájában szereplő Iszmailia csapatához.