Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Lőw Zsolt első trófeája a PSG-vel, Neymarért megőrültek Kínában

Paris Saint-Germain, Szuperkupa
A Paris Saint-Germain sorozatban hatodszor, összességében nyolcadik alkalommal nyerte meg a Szuperkupát
Vágólapra másolva!
A kínai Sencsenben rendezett francia Szuperkupa-mérkőzésen a Paris Saint-Germain 4-0-ra legyőzte az AS Monacót, így a nyáron kinevezett német vezetőedző, Thomas Tuchel és magyar segítője, Lőw Zsolt megszerezte első trófeáját a párizsi csapattal.

A párizsi együttesből hiányoztak a világbajnokságot is megjárt legnagyobb sztárok. Az uruguayi Edinson Cavani és a világbajnok Kylian Mbappé a keretben sem volt benne, míg a csapathoz csütörtökön csatlakozó Neymar csak a kispadon kapott helyet.

Neymar minden mozdulatát megörökítették Kínában Forrás: Imaginechina/Zhong zhenbin - Imaginechina/Zhong Zhenbin

Ott volt viszont a kezdőben a nyár eddigi egyetlen sztárigazolása, a veterán olasz kapus, Gianlugi Buffon, akit a 14. percben kis híján felavatott a Monaco vb-bronzérmes belga fiatalja, Youri Tielemans. Egy perccel később Ángel Di Maria próbálkozott, de Diego Benaglio bravúrral hárította a lövését.

A PSG vezetésére a 33. percig kellett várni.

Di Maria egy 23 méterről megítélt szabadrúgást tekert be a bal felső sarokba.

A 40. percben már kétgólos volt a Paris Saint-Germain előnye.

Stanley Nsoki elviharzott a balszélen, a középre lőtt labdáját pedig Christopher Nkunku közelről a kapuba belsőzte.

A fordulás után a PSG lezárhatta volna a mérkőzést, de folyamatosan elszórakozta a ziccereket.

A két legfontosabb esemény a 67. percben történt.

A sencseni közönség legnagyobb örömére Thomas Tuchel elküldte melegíteni Neymart, eközben pedig Timothy Weah egy balról belőtt labdát Benaglio lábai között a kapuba lőtt.

A 71. percben az olasz Marco Verratti remek szólójával megbolondította a teljes monacói védelmet, 14 méterről lőhetett volna, de inkább önzetlenül Nkunku elé tálalt, aki 9 méterről a telibe lőtte a felső kapufát.

Öt perccel később szinte felrobbant a stadion, amikor Verratti helyett pályára lépett a világ legdrágább játékosa. Sokat nem is kellett várni, hogy megvillanjon.

A 85. percben külsővel tálalt álompasszt Di Mariának, de a kapujából kivetődő Benaglio spárgázva megakadályozta a gólszerzésben az argentin szélsőt.

Az utolsó percekben már csak gurigáztak a csapatok, a végeredmény a 92. percben alakult ki, amikor Adrien Rabiot remek ütempasszát követően Di Maria került ziccerbe, és hét méterről a kapuba lőtt.

A nyáron kinevezett német vezetőedző, Thomas Tuchel és magyar segítője, Lőw Zsolt megszerezte első trófeáját a Paris Saint-Germainnel, és kedvező előjelekkel várhatják a Caen elleni mérkőzést a francia bajnokság nyitófordulójában.

A Paris Saint-Germain sorozatban hatodszor, összességében nyolcadik alkalommal nyerte meg a szuperkupát, ezzel beérte az örökranglista élén álló Lyont.

Mindent egy helyen az Eb-ről