Fergusonhoz képest minden edző kókler a ManUnitednél

Horizontal FOOTBALL BUST RAISED FIST
Manchester United's Scottish manager Alex Ferguson reacts at the final whistle after their 4-3 win during the English Premier League football match between Manchester United and Newcastle United at Old Trafford in Manchester, north-west England on December 26, 2012. AFP PHOTO/ANDREW YATES RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications / AFP PHOTO / ANDREW YATES
Vágólapra másolva!
Sir Alex Ferguson 2013-as távozása óta három menedzser ült a Manchester United kispadján, de egyikük sem tudta megközelíteni a skót eredményeit, pedig nem keveset költöttek arra, hogy a világ legjobb játékosait a klubhoz csábítsák.

Ferguson 27 éven át irányította a Unitedet, amellyel 13 angol bajnoki címet és két Bajnokok Ligáját nyert (meg még nagyon sok minden mást is). Nem lehet azt mondani, hogy minden évben a legerősebb játékoskeret állt a rendelkezésére, de a Premier League-ben gyakorlatilag egyeduralkodónak számítottak. Ferguson a legügyetlenebb játékosból is képes volt focistát faragni, éppen ezért ha tehette, nem költött eszement összegeket az átigazolási piacon. 99 játékost igazolt, akikért összesen 546 millió fontot fizetett.

Fergusont nem tudta pótolni a United Forrás: AFP/Andrew Yates

Azt már a távozása pillanatában sejteni lehetett, hogy nem lesz őt könnyű pótolni, és végül így is lett: sem David Moyes, sem Louis van Gaal nem tudott eredményes lenni a Uniteddel, és ugyanez elmondható a jelenlegi vezetőedzőről, José Mourinhóról is. Ők hárman együtt egy FA-kupa, egy Európa Liga, egy Ligakupa és egy Community Shield-győzelmet tudnak felmutatni, ami United-léptékkel nézve szörnyen gyenge teljesítmény. Különösen igaz ez akkor, ha megnézzük, mennyi pénzt költöttek játékosokra: 23 futballistáért (tehát kevesebb mint negyedannyiért, mint Ferguson) 774 millió fontot.