Indulhat a német-török versenyfutás a 2024-es foci-Eb-ért

Turkey vs Ireland: Friendly match TURKEY FOOTBALL Ireland sports Antalya Soccer STADIUM march national football team
ANTALYA, TURKEY - MARCH 23: A choreography made by Turkey national football team supporters is being displayed as players gather for a ceremony ahead of a friendly football match between Turkey and Ireland at New Antalya Stadium in Antalya, Turkey on March 23, 2018. Mustafa Ciftci / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A Török Labdarúgó Szövetség (TFF) csütörtökön beadta a 2024-es Európa-bajnokság megrendezésére vonatkozó pályázatát.

"Örömmel nyújtottuk be a török pályázatot az UEFA-nak, amelyben garanciát vállalunk arra, hogy anyagilag is sikeres lesz a rendezés" - idézi az európai szövetség (UEFA) közleménye a TFF elnöke, Yildirim Demirören szavait.

Az új Antalya Stadion lenne az Eb egyik helyszíne Forrás: Anadolu Agency/2018 Anadolu Agency/Mustafa Ciftci

A török szövetség sorozatban negyedszer pályázik az Eb rendezési jogára, a 2016-os eseményről egyetlen szavazattal maradt le Franciaországgal szemben.

"Itt az idő, hogy Törökország lássa vendégül az Európa-bajnokságot" - tette hozzá Servet Yardimci, a TFF alelnöke. A török kilenc város (Ankara, Antalya, Bursa, Eskisehir, Gaziantep, Isztambul, Izmit, Konya, Trabzon) tíz stadionjával pályáznak, Isztambul lenne a duplázó.

A 2024-es Európa-bajnokságra Németország pályázik még, a németek kedden adták be a szükséges dokumentumokat az UEFA-nak.

A kontinentális szövetség szeptember 27-én nevezi meg az esemény házigazdáját. A következő, 2020-as Eb-t Európa 12 városában, köztük Budapesten rendezik.